Is it possible to use the TG-3468 with the X5000?

AmigaOne X5000 platform specific issues.
User avatar
daveyw
Posts: 237
Joined: Mon Sep 12, 2011 7:44 pm

Is it possible to use the TG-3468 with the X5000?

Post by daveyw »

https://www.tp-link.com/uk/home-network ... r/tg-3468/

From what I've read, it has an 8168 chipset. I bought one last year, but couldn't get it to work. Should it be able to?

User avatar
Skateman
Posts: 417
Joined: Thu Aug 10, 2017 8:36 pm
Location: The Netherlands

Re: Is it possible to use the TG-3468 with the X5000?

Post by Skateman »

i have used a similair card for a while and worked... http://www.amigascene.nl/uploads/newbb/ ... 296cbf.jpg

I will try to find the box and let you know what type it is. (if i can still find it)
AmigaOne X5000 -> 2GHz / 16GB RAM / Radeon R7 250 / M-Audio 5.1 -> AmigaOS 4.1 FE / Ubuntu Linux
Amiga 1200 -> Recapped / 68ec020 ACA 1221ec / CF HDD / RetroNET connected to the world

smf
Beta Tester
Beta Tester
Posts: 110
Joined: Thu Nov 17, 2011 11:16 pm

Re: Is it possible to use the TG-3468 with the X5000?

Post by smf »

This is the ranger output from my TP link PCIE card.

Image

It has been working great for years.
I dont know if it's a TG-3468 since i dont have the box anymore.

The driver looks for the following PCI ID's
VENDOR DEVICE
==============
0x10ec 0x8169
0x10ec 0x8136
0x10ec 0x8167
0x10ec 0x8168
0x10ec 0x8169
0x1186 0x4300
0x1259 0xc107
0x16ec 0x0116

But if yours is having some other id you can add it with an enviroment variable.
Take a look at the rtl8169_dev.doc.

User avatar
Skateman
Posts: 417
Joined: Thu Aug 10, 2017 8:36 pm
Location: The Netherlands

Re: Is it possible to use the TG-3468 with the X5000?

Post by Skateman »

I found the box and i can confirm that the TG-3468 will work in the AmigaOne X5000 for both linux and AmigaOS 4.1FE
AmigaOne X5000 -> 2GHz / 16GB RAM / Radeon R7 250 / M-Audio 5.1 -> AmigaOS 4.1 FE / Ubuntu Linux
Amiga 1200 -> Recapped / 68ec020 ACA 1221ec / CF HDD / RetroNET connected to the world

User avatar
daveyw
Posts: 237
Joined: Mon Sep 12, 2011 7:44 pm

Re: Is it possible to use the TG-3468 with the X5000?

Post by daveyw »

Thanks. When I tried it, I just put it in and didn't do any further config. I have some time off after thee 20th, so I can experiment then. Knowing that this will allow me to expand my Linux RAM is a renewed impetus to get it working.

User avatar
Skateman
Posts: 417
Joined: Thu Aug 10, 2017 8:36 pm
Location: The Netherlands

Re: Is it possible to use the TG-3468 with the X5000?

Post by Skateman »

Since there is a 0S4.1FE driver for the X5K onboard DPAA adapter i stopped using the TG-3468.
I am using a cheap usb to ethernet adapter for linux now.
If you are interested in the Card just let me know.
AmigaOne X5000 -> 2GHz / 16GB RAM / Radeon R7 250 / M-Audio 5.1 -> AmigaOS 4.1 FE / Ubuntu Linux
Amiga 1200 -> Recapped / 68ec020 ACA 1221ec / CF HDD / RetroNET connected to the world

User avatar
daveyw
Posts: 237
Joined: Mon Sep 12, 2011 7:44 pm

Re: Is it possible to use the TG-3468 with the X5000?

Post by daveyw »

Skateman wrote:Since there is a 0S4.1FE driver for the X5K onboard DPAA adapter i stopped using the TG-3468.
I am using a cheap usb to ethernet adapter for linux now.
If you are interested in the Card just let me know.
Thanks, but I already have one - just can't get it to work.

I was dissatisfied with the performance of the onboard Ethernet, connecting to my NAS is noticeably slower so I don't use it.

User avatar
PJS
Beta Tester
Beta Tester
Posts: 60
Joined: Sat Mar 12, 2011 2:07 am
Location: McLean, VA

Re: Is it possible to use the TG-3468 with the X5000?

Post by PJS »

LOL

As I just posted in the X1K area, I'm using that exact card in my X5K...

TP-Link TG-3468
https://www.stormcomputers.com.au/produ ... b-chipset/

According to Ranger, it shows up as:

Device = 0x8168 Rev 0x06
Vendor = 0x10EC (N/A)

I'm using it with this driver:

rtl8169.device 53.6 (02/22/2017)

It looks like it's still available for $13:

https://www.amazon.com/TP-Link-Gigabit- ... B003CFATNI

Good luck,

PJS

User avatar
daveyw
Posts: 237
Joined: Mon Sep 12, 2011 7:44 pm

Re: Is it possible to use the TG-3468 with the X5000?

Post by daveyw »

PJS wrote: I'm using it with this driver:

rtl8169.device 53.6 (02/22/2017)

Good luck,

PJS
Oh, now that's interesting. I have 53.5 on my X5000. I have checked my boot CD and it's 53.5 as well.

Where can I get 53.6 from?

Skateman, are you able to confirm which driver you are using in your X5000?

User avatar
daveyw
Posts: 237
Joined: Mon Sep 12, 2011 7:44 pm

Re: Is it possible to use the TG-3468 with the X5000?

Post by daveyw »

PJS wrote:LOL

As I just posted in the X1K area, I'm using that exact card in my X5K...
Thanks for the heads-up. Strangely, I cannot reply in the X1000 thread, so I can only monitor the replies.

Post Reply