Disabling Startup Sound?

AmigaOne X1000 platform specific issues.
Post Reply
AndyGarton
Posts: 36
Joined: Fri Oct 31, 2014 10:08 pm

Disabling Startup Sound?

Post by AndyGarton »

Is there a way to do this please? I mean the one that happens when the AmigaOS 4.1 FE splash screen is being shown, not the second one which plays when the desktop appears (I've disabled that in prefs).
User avatar
mechanic
Posts: 510
Joined: Sat Jun 25, 2011 9:22 pm

Re: Disabling Startup Sound?

Post by mechanic »

Try editing System:Kickstart/Kicklayout and put a ; semicolon in front of MODULE Kickstart/bootsound.kmod, and save then reboot.

edit: Oops!
Last edited by mechanic on Mon Oct 16, 2017 2:24 pm, edited 1 time in total.
A-Eon A1X1000 ATI HD6850, Creative SB1570 PCIe, RTL8139 net PCI.
AndyGarton
Posts: 36
Joined: Fri Oct 31, 2014 10:08 pm

Re: Disabling Startup Sound?

Post by AndyGarton »

Thank you!
User avatar
tonyw
AmigaOS Core Developer
AmigaOS Core Developer
Posts: 1444
Joined: Wed Mar 09, 2011 1:36 pm
Location: Sydney, Australia

Re: Disabling Startup Sound?

Post by tonyw »

A semi-colon (";") would be the preferred character to comment out a line.
cheers
tony
AndyGarton
Posts: 36
Joined: Fri Oct 31, 2014 10:08 pm

Re: Disabling Startup Sound?

Post by AndyGarton »

Indeed, it seemed churlish to correct that though after such a prompt helpful response!
User avatar
nbache
Beta Tester
Beta Tester
Posts: 1499
Joined: Mon Dec 20, 2010 7:25 pm
Location: Copenhagen, Denmark
Contact:

Re: Disabling Startup Sound?

Post by nbache »

Even so, think of the potential future readers seeking the correct answer in this thread.

Best regards,

Niels
User avatar
LyleHaze
AmigaOS Core Developer
AmigaOS Core Developer
Posts: 521
Joined: Sat Jun 18, 2011 4:06 pm
Location: North Florida, near the Big Bend

Re: Disabling Startup Sound?

Post by LyleHaze »

tonyw wrote:A semi-colon (";") would be the preferred character to comment out a line.
I don't do things halfway.

:lol:
Post Reply