Screen stays black during booting on my AmigaOne 500.

This forum is for all AmigaOne 500, Sam440 and Sam460 specific issues.
acmn
Posts: 55
Joined: Sat Jul 28, 2012 5:58 am
Location: Tampere, Finland

Screen stays black during booting on my AmigaOne 500.

Post by acmn »

I just got new Radeon HD6570 card and it works OK except that the screen
stays totally black during booting. I can't reach uboot or early startup menu.
Is that normal?

Spectre660
Posts: 1494
Joined: Sat Jun 18, 2011 2:16 pm
Location: Montserrat

Re: Screen stays black during booting on my AmigaOne 500.

Post by Spectre660 »

Certain 6570,6670 ,6750 and 6770 cards have this issue on Sams.In fact I have not been able to get any display at all on my 460ex with a 6750 or 6770.
It may be a Uboot issue and I have reported it to ACube since September 2012. It may only be possible to get the Uboot screen by using a DVI to VGA adapter if your monitor has VGA input.
With my current card ,a 6670 I have the same issue as you do and I use a HDMI connection. If I need the Uboot display I switch to the DVI to VGA adapter .
acmn wrote:I just got new Radeon HD6570 card and it works OK except that the screen
stays totally black during booting. I can't reach uboot or early startup menu.
Is that normal?

acmn
Posts: 55
Joined: Sat Jul 28, 2012 5:58 am
Location: Tampere, Finland

Re: Screen stays black during booting on my AmigaOne 500.

Post by acmn »

Problem solved: Changing uboot video output to PCI-E graphics card (instead of onboard gfx)
in uboot preference menu solved the problem...

Spectre660
Posts: 1494
Joined: Sat Jun 18, 2011 2:16 pm
Location: Montserrat

Re: Screen stays black during booting on my AmigaOne 500.

Post by Spectre660 »

So you dont have my exact issues.
What version of Uboot do you have ?
Also what resoultion is your monitor ?

my details from Nvgetvar command
ver=U-Boot 2010.06.05a (Jan 30 2012 - 16:06:56)
video_activate=pci

Monitor 1920x1080

acmn
Posts: 55
Joined: Sat Jul 28, 2012 5:58 am
Location: Tampere, Finland

Re: Screen stays black during booting on my AmigaOne 500.

Post by acmn »

Here:
ver=U-Boot 2010.06.05a (Jan 30 2012 - 16:06:56)
video_activate=pci
1680x1050 ARGB32 (the best 6570 can offer).


baudrate=115200
loads_echo=1
hostname=Sam460ex
stdout=vga
stdin=usbkbd
ide_doreset=on
ide_reset_timeout=15
ide_cd_timeout=20
pcie_mode=RP:RP
pciconfighost=1
bootcmd=menu; run menuboot_cmd
menucmd=menu
boot_method=boota
usb_enable_4x0=1
usb_retry=1
usb_ohci_power_down_before_reset=1
ethact=ppc_4xx_eth0
ethaddr=00:50:c2:80:d5:3c
ipaddr=192.168.2.50
serverip=192.168.2.222
sii3512ide_xfer=GF
sii3512ide_conf=12
scan_usb_storage=1
menuboot_cmd=boota
boot1=ssii
boota_timeout=1
menuboot_delay=3
os4_commandline=debuglevel=0
bootargs=root=/dev/sda3 console=tty0
serdes=pci-e
ver=U-Boot 2010.06.05a (Jan 30 2012 - 16:06:56)
video_activate=pci
hush=0

Spectre660
Posts: 1494
Joined: Sat Jun 18, 2011 2:16 pm
Location: Montserrat

Re: Screen stays black during booting on my AmigaOne 500.

Post by Spectre660 »

This normally depends on you monitor.
the 6570 can do 1920x1080x32 with no problem.

acmn
Posts: 55
Joined: Sat Jul 28, 2012 5:58 am
Location: Tampere, Finland

Re: Screen stays black during booting on my AmigaOne 500.

Post by acmn »

Must say I'm happy with the present screen resolution.
But the sound...it's still annoyingly corrupted...

Spectre660
Posts: 1494
Joined: Sat Jun 18, 2011 2:16 pm
Location: Montserrat

Re: Screen stays black during booting on my AmigaOne 500.

Post by Spectre660 »

I hope that they can isolate the sound problem and fix it.
My Sound is ok.
acmn wrote:Must say I'm happy with the present screen resolution.
But the sound...it's still annoyingly corrupted...

User avatar
Christopher Follett
AmigaKit
AmigaKit
Posts: 650
Joined: Mon Feb 21, 2011 5:56 pm
Location: Wales, UK
Contact:

Re: Screen stays black during booting on my AmigaOne 500.

Post by Christopher Follett »

acmn wrote:Must say I'm happy with the present screen resolution.
But the sound...it's still annoyingly corrupted...
You running a LITE or NORMAL 460ex?
I have found that sound is perfect on LITE, but crackling / doesnt work sometimes on NORMAL.
Resolute and Industrious
Grand ruler of the yellow people and the Ultimate Amiga Empire
http://www.ultimateamiga.co.uk (Home of SONY PSP Amiga Emulator and AMOS Factory)
__________________
Customer Help & Support: http://www.amigakit.com/help

http://www.amigakit.com - the Amiga store

New Products

acmn
Posts: 55
Joined: Sat Jul 28, 2012 5:58 am
Location: Tampere, Finland

Re: Screen stays black during booting on my AmigaOne 500.

Post by acmn »

I guess AmigaOne 500 runs the "normal" 460ex...I didn't know there exists a lite version of 460ex...

Post Reply