Skip UBoot animation?

AmigaOne X5000 platform specific issues.
xenic
Posts: 1165
Joined: Sun Jun 19, 2011 12:06 am

Skip UBoot animation?

Post by xenic »

My X5000 boot time from the time the X5000 UBoot screen is displayed to Workbench screen open is 75 seconds. If I press the space bar as soon as the UBoot animation starts and start AmigaOS from the UBoot menus, the boot time is 45 to 50 seconds. Is there a way (like a UBoot setting) to automatically skip the UBoot animation?
AmigaOne X1000 with 2GB memory - OS4.1 FE
User avatar
tonyw
AmigaOS Core Developer
AmigaOS Core Developer
Posts: 1444
Joined: Wed Mar 09, 2011 1:36 pm
Location: Sydney, Australia

Re: Skip UBoot animation?

Post by tonyw »

You can set the number of animation cycles with "amigabootmenu_animcycle", like so:

Code: Select all

amigabootmenu_animcycles = 1                 // limits it to a single cycle
cheers
tony
Roland
Posts: 480
Joined: Tue May 02, 2017 7:23 am

Re: Skip UBoot animation?

Post by Roland »

tonyw wrote:You can set the number of animation cycles with "amigabootmenu_animcycle", like so:

Code: Select all

amigabootmenu_animcycles = 1                 // limits it to a single cycle
Thanks Tony! A very wellcome trick, indeed...

If I remember correctly, this variable was not used in the default UBoot settings. Where could we found the complete list of possible X5000 UBoot variables? Some explanation how to use them would not do harm, either... Could it be included in AmiWiki?
- Roland -
User avatar
tonyw
AmigaOS Core Developer
AmigaOS Core Developer
Posts: 1444
Joined: Wed Mar 09, 2011 1:36 pm
Location: Sydney, Australia

Re: Skip UBoot animation?

Post by tonyw »

I don't have a full list myself, but I'll see if I can get one and add it to the Wiki.
cheers
tony
xenic
Posts: 1165
Joined: Sun Jun 19, 2011 12:06 am

Re: Skip UBoot animation?

Post by xenic »

tonyw wrote:You can set the number of animation cycles with "amigabootmenu_animcycle", like so:

Code: Select all

amigabootmenu_animcycles = 1                 // limits it to a single cycle
Thanks Tony. It works and noticably speeds up cold boot times.
AmigaOne X1000 with 2GB memory - OS4.1 FE
User avatar
daveyw
Posts: 237
Joined: Mon Sep 12, 2011 7:44 pm

Re: Skip UBoot animation?

Post by daveyw »

I tried setting this uBoot variable and saveenv, but no change. :?: :?: :?:
User avatar
tommysammy
Posts: 946
Joined: Mon Dec 20, 2010 9:03 pm
Location: Isselburg,Germany
Contact:

Re: Skip UBoot animation?

Post by tommysammy »

daveyw wrote:I tried setting this uBoot variable and saveenv, but no change. :?: :?: :?:
with me, nothing changes, i tried it several times
AmigaOne X1000 Betatester A1-X1090
AmigaOne X1000/4GB Ram/Saphire Radeon 7850 1GB/256GB SSD HD/2GB CF Card/RTL8169Network
User avatar
tonyw
AmigaOS Core Developer
AmigaOS Core Developer
Posts: 1444
Joined: Wed Mar 09, 2011 1:36 pm
Location: Sydney, Australia

Re: Skip UBoot animation?

Post by tonyw »

daveyw wrote:I tried setting this uBoot variable and saveenv, but no change.
It only works on the latest version of the X-5000 U-Boot. If your U-Boot is older, you will have to get an updated U-Boot image and update it.
cheers
tony
Spectre660
Posts: 1494
Joined: Sat Jun 18, 2011 2:16 pm
Location: Montserrat

Re: Skip UBoot animation?

Post by Spectre660 »

Make sure that you have the s at the end .
Should be
amigabootmenu_animcycles=1
and not
amigabootmenu_animcycle=1
User avatar
tommysammy
Posts: 946
Joined: Mon Dec 20, 2010 9:03 pm
Location: Isselburg,Germany
Contact:

Re: Skip UBoot animation?

Post by tommysammy »

tonyw wrote:
daveyw wrote:I tried setting this uBoot variable and saveenv, but no change.
It only works on the latest version of the X-5000 U-Boot. If your U-Boot is older, you will have to get an updated U-Boot image and update it.
Where can we get it?
AmigaOne X1000 Betatester A1-X1090
AmigaOne X1000/4GB Ram/Saphire Radeon 7850 1GB/256GB SSD HD/2GB CF Card/RTL8169Network
Post Reply