Kernel 4.9

AmigaOne X1000 platform specific issues related to Linux only.
User avatar
xeno74
Posts: 6709
Joined: Fri Mar 23, 2012 7:58 am

Re: Kernel 4.9

Post by xeno74 »

Hi Srtest,

I compiled the RC7-2 without the AMDGPU driver and firmwares today. Please test it.

Download: vmlinux-4.9-rc7-2-AmigaONE_X1000.tar.gz

Thanks,
Christian
http://www.amigalinux.org
http://www.supertuxkart-amiga.de

Running Linux on AmigaONEs can require some tinkering.
User avatar
Srtest
Posts: 240
Joined: Wed Jun 11, 2014 5:06 pm

Re: Kernel 4.9

Post by Srtest »

Didn't work.

This means I'm letting go of this for now. The remaining hint is that there is a difference for me between using amdgpu and radeon - the amdgpu version gets me to the black screen of not waking up the gpu that isn't followed by anything (just like the last time the firmwares caused issues until you replaced them), while the radeon version doesn't even get me to that black screen and is stuck at "booting....".
User avatar
xeno74
Posts: 6709
Joined: Fri Mar 23, 2012 7:58 am

Re: Kernel 4.9

Post by xeno74 »

Srtest wrote:Didn't work.

This means I'm letting go of this for now. The remaining hint is that there is a difference for me between using amdgpu and radeon - the amdgpu version gets me to the black screen of not waking up the gpu that isn't followed by anything (just like the last time the firmwares caused issues until you replaced them), while the radeon version doesn't even get me to that black screen and is stuck at "booting....".
Thank you for testing! Darren needs still a serial log from you. Could you please post it?

@All
Today, I released the new RC8 for testing.

New:
Download: vmlinux-4.9-rc8-AmigaONE_X1000.tar.gz

Image

@zappa2009
Please test it with your R7-250X.

Cheers,
Christian
http://www.amigalinux.org
http://www.supertuxkart-amiga.de

Running Linux on AmigaONEs can require some tinkering.
User avatar
Amigo1
Posts: 221
Joined: Sun Jan 01, 2012 3:32 pm

Re: Kernel 4.9

Post by Amigo1 »

xeno74 wrote:
@All
Today, I released the new RC8 for testing.

New:
Download: vmlinux-4.9-rc8-AmigaONE_X1000.tar.gz

Cheers,
Christian
I just tested 4.9-RC8 but the booting just stops at "Booting Linux via __start() 0x000000000000000000 ... "

I tried to boot using the other newer kernels: All fail

last working kernel here is 4.7.10

Linux Mate 16.04.1 LTS
AmigaOne X1000
4GB RAM
Gigabyte R9 270X GFX-card
Tested with AMD Sapphire Radeon 250 does not work either.
User avatar
xeno74
Posts: 6709
Joined: Fri Mar 23, 2012 7:58 am

Re: Kernel 4.9

Post by xeno74 »

Amigo1 wrote: I just tested 4.9-RC8 but the booting just stops at "Booting Linux via __start() 0x000000000000000000 ... "

I tried to boot using the other newer kernels: All fail

last working kernel here is 4.7.10

Linux Mate 16.04.1 LTS
AmigaOne X1000
4GB RAM
Gigabyte R9 270X GFX-card
Tested with AMD Sapphire Radeon 250 does not work either.
Hi Amigo1,

Thank you for testing the RC8. Could you please post a serial log? I will discuss this problem in the A-EON Linux team.

Thanks,

Christian
http://www.amigalinux.org
http://www.supertuxkart-amiga.de

Running Linux on AmigaONEs can require some tinkering.
User avatar
Amigo1
Posts: 221
Joined: Sun Jan 01, 2012 3:32 pm

Re: Kernel 4.9

Post by Amigo1 »

xeno74 wrote:
Hi Amigo1,

Thank you for testing the RC8. Could you please post a serial log? I will discuss this problem in the A-EON Linux team.

Thanks,

Christian
mmh.. I don't have null modem kable at hand right now. I'll see if I can get hold of one in the next days.
User avatar
zappa2009
Posts: 230
Joined: Tue Jun 21, 2011 12:17 pm

Re: Kernel 4.9

Post by zappa2009 »

xeno74 wrote:
@zappa2009
Please test it with your R7-250X.

Cheers,
Christian
It boots ;) Software-Renderer with Mesa 12.x ;)


i attached a Putty.log
Attachments
X1000.log.zip
UnZip and see ;) Use Nano
(2.54 KiB) Downloaded 119 times
X1000 RadeonHD5450 4GB (2x2GB) DDR2-PC2-8500 Kingston HyperX 5-5-5-5-15 OS4.1.6 & Lubuntu13.04/mintppc11 with Kernel 3.8.7/3.9
User avatar
xeno74
Posts: 6709
Joined: Fri Mar 23, 2012 7:58 am

Re: Kernel 4.9

Post by xeno74 »

zappa2009 wrote:
It boots ;) Software-Renderer with Mesa 12.x ;)


i attached a Putty.log
Thank you for testing! :-)
http://www.amigalinux.org
http://www.supertuxkart-amiga.de

Running Linux on AmigaONEs can require some tinkering.
User avatar
xeno74
Posts: 6709
Joined: Fri Mar 23, 2012 7:58 am

Re: Kernel 4.9

Post by xeno74 »

http://www.amigalinux.org
http://www.supertuxkart-amiga.de

Running Linux on AmigaONEs can require some tinkering.
User avatar
kilaueabart
Posts: 793
Joined: Mon Mar 05, 2012 2:36 am

Re: Kernel 4.9

Post by kilaueabart »

xeno74 wrote:
Srtest wrote: @All
Today, I released the new RC8 for testing.
Finally got around to rc-8. I think I never did try rc-7, though I did prepare it for testing.

rc-8 seems to work OK. I am disappointed that I don't get wi-fi with it, but maybe that's an unrelated problem? Or does it have anything to do with

Code: Select all

hid-generic 0003:046D:052B.C003 device has no listeners, quitting
? I don't recall seeing that one before.

Lately, whatever newer kernel I use, right after "Started Braille Device Support" I get another attempt and failure to "Load Kernel Modules." Adds a bit of color to the notices.
Post Reply