VisionTek Radeon™ 7750 SFF 1GB x16 PCIe Graphics Card (90054

AmigaOne X1000 platform specific issues related to Linux only.
Post Reply
User avatar
danbeaver
Posts: 367
Joined: Thu Jan 19, 2012 9:58 pm
Location: Someplace you'd rather not be
Contact:

VisionTek Radeon™ 7750 SFF 1GB x16 PCIe Graphics Card (90054

Post by danbeaver »

Bought this card recently to take advantage of the Warp3d/miniGL in OS4.1FE on my X1000, and when I booted Ubuntu 12.04 with the 3.18 kernel I had no monitor signal; now this card has a DVI and HDMI output connector, and on research the card has dual monitor support. So when I switched cables, it seems the OS4 claimed one and the Ubuntu claimed the other output.

Is this the standard, or is it unusual?
User avatar
xeno74
Posts: 6820
Joined: Fri Mar 23, 2012 7:58 am

Re: VisionTek Radeon™ 7750 SFF 1GB x16 PCIe Graphics Card (9

Post by xeno74 »

danbeaver wrote:Bought this card recently to take advantage of the Warp3d/miniGL in OS4.1FE on my X1000, and when I booted Ubuntu 12.04 with the 3.18 kernel I had no monitor signal; now this card has a DVI and HDMI output connector, and on research the card has dual monitor support. So when I switched cables, it seems the OS4 claimed one and the Ubuntu claimed the other output.

Is this the standard, or is it unusual?
Please add 'blacklist snd-hda-codec-hdmi' to /etc/modprobe.d/blacklist.conf. After that reboot your X1000. I know it's HDMI sound but maybe it could help to fix the Xorg problem.
http://www.amigalinux.org
http://www.supertuxkart-amiga.de

Running Linux on AmigaONEs can require some tinkering.
User avatar
danbeaver
Posts: 367
Joined: Thu Jan 19, 2012 9:58 pm
Location: Someplace you'd rather not be
Contact:

Re: VisionTek Radeon™ 7750 SFF 1GB x16 PCIe Graphics Card (9

Post by danbeaver »

Thanks!

I'll give it a try.
User avatar
danbeaver
Posts: 367
Joined: Thu Jan 19, 2012 9:58 pm
Location: Someplace you'd rather not be
Contact:

Re: VisionTek Radeon™ 7750 SFF 1GB x16 PCIe Graphics Card (9

Post by danbeaver »

Sorry, that didn't work; it still starts out on the DVI port in the early boot and then after the Ubuntu "splash screen" dots, switches to the HDMI. Both go into a MonoPrice HDMI switch box and I just switch between the two with a remote -- so not too much of problem. Just strikes me as odd behavior.
User avatar
xeno74
Posts: 6820
Joined: Fri Mar 23, 2012 7:58 am

Re: VisionTek Radeon™ 7750 SFF 1GB x16 PCIe Graphics Card (9

Post by xeno74 »

danbeaver wrote:Sorry, that didn't work; it still starts out on the DVI port in the early boot and then after the Ubuntu "splash screen" dots, switches to the HDMI. Both go into a MonoPrice HDMI switch box and I just switch between the two with a remote -- so not too much of problem. Just strikes me as odd behavior.
Xorg works If I understand it correctly. You could try to configure your own xorg.conf to set up the ports. Boot into recovery mode and select Root Shell. Then run: X -configure. Then: cp /root/xorg.conf.new /etc/X11/xorg.

Radeon HD6870 xorg.conf with two DVI ports.

Code: Select all

Section "ServerLayout"
	Identifier     "X.org Configured"
	Screen      0  "Screen0" 0 0
	Screen      1  "Screen1" RightOf "Screen0"
	InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
	InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "Files"
	ModulePath   "/usr/lib/xorg/modules"
	FontPath     "/usr/share/fonts/X11/misc"
	FontPath     "/usr/share/fonts/X11/cyrillic"
	FontPath     "/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled"
	FontPath     "/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled"
	FontPath     "/usr/share/fonts/X11/Type1"
	FontPath     "/usr/share/fonts/X11/100dpi"
	FontPath     "/usr/share/fonts/X11/75dpi"
	FontPath     "built-ins"
EndSection

Section "Module"
	Load  "glx"
EndSection

Section "InputDevice"
	Identifier  "Keyboard0"
	Driver      "kbd"
EndSection

Section "InputDevice"
	Identifier  "Mouse0"
	Driver      "mouse"
	Option	    "Protocol" "auto"
	Option	    "Device" "/dev/input/mice"
	Option	    "ZAxisMapping" "4 5 6 7"
EndSection

Section "Monitor"
	Identifier   "Monitor0"
	VendorName   "Monitor Vendor"
	ModelName    "Monitor Model"
EndSection

Section "Monitor"
	Identifier   "Monitor1"
	VendorName   "Monitor Vendor"
	ModelName    "Monitor Model"
EndSection

Section "Device"
        ### Available Driver options are:-
        ### Values: <i>: integer, <f>: float, <bool>: "True"/"False",
        ### <string>: "String", <freq>: "<f> Hz/kHz/MHz",
        ### <percent>: "<f>%"
        ### [arg]: arg optional
        #Option     "NoAccel"            	# [<bool>]
        #Option     "SWcursor"           	# [<bool>]
        #Option     "EnablePageFlip"     	# [<bool>]
        #Option     "ColorTiling"        	# [<bool>]
        #Option     "ColorTiling2D"      	# [<bool>]
        Option     "RenderAccel"	"false"
        #Option     "SubPixelOrder"      	# [<str>]
        #Option     "AccelMethod"        	# <str>
        #Option     "EXAVSync"           	# [<bool>]
        #Option     "EXAPixmaps"         	# [<bool>]
        #Option     "ZaphodHeads"        	# <str>
        #Option     "EnablePageFlip"     	# [<bool>]
        #Option     "SwapbuffersWait"    	# [<bool>]
	Identifier  "Card0"
	Driver      "radeon"
	BusID       "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Device"
        ### Available Driver options are:-
        ### Values: <i>: integer, <f>: float, <bool>: "True"/"False",
        ### <string>: "String", <freq>: "<f> Hz/kHz/MHz",
        ### <percent>: "<f>%"
        ### [arg]: arg optional
        #Option     "ShadowFB"           	# [<bool>]
        #Option     "Rotate"             	# <str>
        #Option     "fbdev"              	# <str>
        #Option     "debug"              	# [<bool>]
	Identifier  "Card1"
	Driver      "fbdev"
	BusID       "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Screen"
	Identifier "Screen0"
	Device     "Card0"
	Monitor    "Monitor0"
	SubSection "Display"
		Viewport   0 0
		Depth     1
	EndSubSection
	SubSection "Display"
		Viewport   0 0
		Depth     4
	EndSubSection
	SubSection "Display"
		Viewport   0 0
		Depth     8
	EndSubSection
	SubSection "Display"
		Viewport   0 0
		Depth     15
	EndSubSection
	SubSection "Display"
		Viewport   0 0
		Depth     16
	EndSubSection
	SubSection "Display"
		Viewport   0 0
		Depth     24
	EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
	Identifier "Screen1"
	Device     "Card1"
	Monitor    "Monitor1"
	SubSection "Display"
		Viewport   0 0
		Depth     1
	EndSubSection
	SubSection "Display"
		Viewport   0 0
		Depth     4
	EndSubSection
	SubSection "Display"
		Viewport   0 0
		Depth     8
	EndSubSection
	SubSection "Display"
		Viewport   0 0
		Depth     15
	EndSubSection
	SubSection "Display"
		Viewport   0 0
		Depth     16
	EndSubSection
	SubSection "Display"
		Viewport   0 0
		Depth     24
	EndSubSection
EndSection
http://www.amigalinux.org
http://www.supertuxkart-amiga.de

Running Linux on AmigaONEs can require some tinkering.
Post Reply