Big scare: X1000 died temporarily

AmigaOne X1000 platform specific issues.
romwack
Posts: 8
Joined: Tue Dec 31, 2013 9:12 am

Re: Big scare: X1000 died temporarily

Post by romwack »

My X1000 wasn't booting unless I unplugged it and held the top power button down for up to 60 seconds. it also wouldn't turn off via the top power button nor reset via the top reset button.

I changed the BIOS battery and it's incredibly behaving itself again. Fingers crossed it stays that way.

It might be worth changing your BIOS battery as a quick and easy thing to try. I say 'easy' but it is proper tricky to get the damned battery out :-)

User avatar
sundown
Beta Tester
Beta Tester
Posts: 465
Joined: Mon Dec 20, 2010 10:38 pm
Location: California, USA

Re: Big scare: X1000 died temporarily

Post by sundown »

@romwack

Any chance you happen to check the battery voltage before or after removal?

Ken
X1000 - Antec Solo case, 4GB DDR2 mem, XFX R9 270 gfx card, Plextor DVD, 2 Samsung 1TB F3 HDD, RTL-8139 network card, Cooler Master Silent Pro 600W PSU

romwack
Posts: 8
Joined: Tue Dec 31, 2013 9:12 am

Re: Big scare: X1000 died temporarily

Post by romwack »

sundown wrote:
Any chance you happen to check the battery voltage before or after removal?
@sundown

I still have the battery, but no multimeter any more to test it with. I am due a trip to Maplin though so I'll try and get one soonish.

X1000 still behaving itself with new battery. And there was me thinking it was powered by the mains ;-)

Post Reply