Page 1 of 1

[Solved] X1000 / Radeon 6570 - not visible in Prefs/Screenm

Posted: Sat Jan 03, 2015 12:41 am
by romwack
Hi all

Just installed 4.1FE this evening, but I'm stuck in 1024x768 instead of 1920x1080.

Prefs/Screenmode reports that I am using a mode called "Board0" where in 4.1.6 it said (I think) "RadeonHD".

The monitors tab shows the 6570 card. There is an entry in Devs:Monitors for the 6570 too but it says "Could not create graphics board context for 'Radeon HD 6570" when double-clicked.

How can I get the RadeonHD into Prefs/Screenmode/Available Modes?

Thanks

Jason

Re: X1000 / Radeon 6570 - not visible in Prefs/Screenmode/Av

Posted: Sat Jan 03, 2015 1:14 am
by ddni
Have you updated the RadeonHD driver? Don't forget FE uses a restricted driver just for the install.
I also noticed the change to Board1 and Board0 for my RadeonHD and Radeon9250 cards.

Re: X1000 / Radeon 6570 - not visible in Prefs/Screenmode/Av

Posted: Sat Jan 03, 2015 11:36 am
by romwack
Thanks for your input, ddni! It made me check that I'd installed it, which I knew defintely had from the Amistore, but I checked anyway. However, I read in the 1.2 readme that it was an *update*, which made me think that I needed to install the 1.0 driver as a baseline.

I'm not sure if that's the case, but it now works fine - so the resolution was to install 1.0 then 1.2 on the top of it. I wonder if a simple re-install of 1.2 would have fixed it too, but now that it's working I'm going to stop fiddling with it :-)

Re: [Solved] X1000 / Radeon 6570 - not visible in Prefs/Scre

Posted: Sat Jan 03, 2015 12:10 pm
by ddni
Glad you got it sorted.
Do you still see the gfx card as board0 or do you see the card name?

Re: [Solved] X1000 / Radeon 6570 - not visible in Prefs/Scre

Posted: Sat Jan 03, 2015 6:13 pm
by romwack
ddni wrote:Glad you got it sorted.
Do you still see the gfx card as board0 or do you see the card name?
I still see it as "Board 0"

Cheers

Jason