Dead X1000? :( [SOLVED]

AmigaOne X1000 platform specific issues.
User avatar
tonyw
AmigaOS Core Developer
AmigaOS Core Developer
Posts: 1415
Joined: Wed Mar 09, 2011 1:36 pm
Location: Sydney, Australia

Re: Dead X1000? :(

Post by tonyw »

Lol, yes, it could be confusing...
cheers
tony

User avatar
AmigaNG
Posts: 28
Joined: Thu Feb 16, 2012 3:17 pm

Re: Dead X1000? :(

Post by AmigaNG »

Just to keep you updated guys, I meet up with the Amigakit guys at Blackpool Retro event (it was closer than Cardiff) they had a go at repairing it there, but it looks like it might be a bit more serious, so it off to varisys for further investigation, hopefully I wont be AmigaOne less for too long. :?
2012 - the year I got a new Amiga and the world ended.....a good year.

User avatar
Christopher Follett
AmigaKit
AmigaKit
Posts: 650
Joined: Mon Feb 21, 2011 5:56 pm
Location: Wales, UK
Contact:

Re: Dead X1000? :(

Post by Christopher Follett »

AmigaNG wrote:Just to keep you updated guys, I meet up with the Amigakit guys at Blackpool Retro event (it was closer than Cardiff) they had a go at repairing it there, but it looks like it might be a bit more serious, so it off to varisys for further investigation, hopefully I wont be AmigaOne less for too long. :?
Updated your ticket, ;).
Resolute and Industrious
Grand ruler of the yellow people and the Ultimate Amiga Empire
http://www.ultimateamiga.co.uk (Home of SONY PSP Amiga Emulator and AMOS Factory)
__________________
Customer Help & Support: http://www.amigakit.com/help

http://www.amigakit.com - the Amiga store

New Products

User avatar
AmigaNG
Posts: 28
Joined: Thu Feb 16, 2012 3:17 pm

Re: Dead X1000? :(

Post by AmigaNG »

Back Online, :D X1000 all fixed, the awesome guys over at Amigakit, helped to get my machine back pretty quickly and all it cost for the service was the postage. Also now have the latest Firmware and bought the Ubuntu Live DVD which is pretty dam cool to play with on the machine. Great work to the guys who worked on this. But the best thing about getting my machine back is enjoying the updated browser and Youtube running in the browser it great to see we finally have a pretty powerful and up to date browser. lets keep this party going.

So what was the problem, it looks like it was the Reset switch / Connectors so you can add this too the wiki of thing to check if you have a X1000 problem. disconnect the reset switch and it may work. simple when you bloody know. ;)

thanks Amigakit and everyone else who tried to help, great community we have.
2012 - the year I got a new Amiga and the world ended.....a good year.

User avatar
musa
Posts: 412
Joined: Tue Aug 23, 2011 7:58 pm

Re: Dead X1000? :(

Post by musa »

AmigaNG wrote:Back Online, :D X1000 all fixed, the awesome guys over at Amigakit, helped to get my machine back pretty quickly and all it cost for the service was the postage. Also now have the latest Firmware and bought the Ubuntu Live DVD which is pretty dam cool to play with on the machine. Great work to the guys who worked on this. But the best thing about getting my machine back is enjoying the updated browser and Youtube running in the browser it great to see we finally have a pretty powerful and up to date browser. lets keep this party going.

So what was the problem, it looks like it was the Reset switch / Connectors so you can add this too the wiki of thing to check if you have a X1000 problem. disconnect the reset switch and it may work. simple when you bloody know. ;)

thanks Amigakit and everyone else who tried to help, great community we have.
Congratulations :D
AmigaX1000
Follow me on twitter @basjoo_dk

User avatar
breed
Posts: 4
Joined: Sat Jun 15, 2013 7:36 pm
Location: Kuusamo, Finland

Re: Dead X1000? :(

Post by breed »

AmigaNG wrote:Back Online, :D X1000 all fixed, the awesome guys over at Amigakit, helped to get my machine back pretty quickly and all it cost for the service was the postage. Also now have the latest Firmware and bought the Ubuntu Live DVD which is pretty dam cool to play with on the machine. Great work to the guys who worked on this. But the best thing about getting my machine back is enjoying the updated browser and Youtube running in the browser it great to see we finally have a pretty powerful and up to date browser. lets keep this party going.

So what was the problem, it looks like it was the Reset switch / Connectors so you can add this too the wiki of thing to check if you have a X1000 problem. disconnect the reset switch and it may work. simple when you bloody know. ;)

thanks Amigakit and everyone else who tried to help, great community we have.

Great News, enjoy!!! :D
X1000 = \o/

User avatar
trevordick
A-Eon Technology
A-Eon Technology
Posts: 1380
Joined: Mon Dec 20, 2010 1:28 pm

Re: Dead X1000? :( [SOLVED]

Post by trevordick »

Excellent news, glad it was a simple fix! :-)

Trevor
I'm just Breezin'

User avatar
328gts
Posts: 541
Joined: Thu Feb 10, 2011 5:53 pm
Location: Toronto, Canada
Contact:

Re: Dead X1000? :(

Post by 328gts »

AmigaNG wrote:Back Online, :D X1000 all fixed, the awesome guys over at Amigakit, helped to get my machine back pretty quickly and all it cost for the service was the postage. Also now have the latest Firmware and bought the Ubuntu Live DVD which is pretty dam cool to play with on the machine. Great work to the guys who worked on this. But the best thing about getting my machine back is enjoying the updated browser and Youtube running in the browser it great to see we finally have a pretty powerful and up to date browser. lets keep this party going.

So what was the problem, it looks like it was the Reset switch / Connectors so you can add this too the wiki of thing to check if you have a X1000 problem. disconnect the reset switch and it may work. simple when you bloody know. ;)

thanks Amigakit and everyone else who tried to help, great community we have.
great news it was an easy & quick fix afterall :D

PLEASE do update the wiki as I had a similar 'easy fix problem' that took me months to solve see below, the more info we have like this can save future owners ALOT of grief.

TO SOLVE ISSUE OF X1000 NOT BOOTING UP:

" 328gts wrote:@ xeno74

ok thanks for the info.

let's start:
- turn off power to PSU
- remove plug from PSU
- remove power connector to NEMO
- take out one ram card (leave only one to the right of PA6T i.e closest to back of case)
- plug power connector back on NEMO
- connect PSU power & switch on PSU
- turn on X1000

if X1000 boots up to WB, press and hold the power button for 3-5 seconds & it should shut off.



Thats on the button, :). Can we sticky this, :).
Or add it to wiki under trouble shooting?
A1-X1000 setup: Corsair GS800 800w PSU, Western Digital 250 GB SATA HDD (model:WD2500YS), 4GB Ram, Radeon HD7950-3GB GDDR5- Dual Slot, Lite-On RW DVD/CD, On-Board Nemo sound,8139B NIC, Catweasel MK4+

User avatar
ddni
Posts: 230
Joined: Fri Dec 02, 2011 11:06 pm

Re: Dead X1000? :( [SOLVED]

Post by ddni »

So we have a fix, do we have a cause?

All this disconnecting PSUs and removing RAM, sounds like some sort of voodoo! What exactly is it fixing?
Discharging some stubborn capacitors? Reseating loose parts? Coincidental extended down time allowing something to cool?

User avatar
328gts
Posts: 541
Joined: Thu Feb 10, 2011 5:53 pm
Location: Toronto, Canada
Contact:

Re: Dead X1000? :( [SOLVED]

Post by 328gts »

ddni wrote:So we have a fix, do we have a cause?

All this disconnecting PSUs and removing RAM, sounds like some sort of voodoo! What exactly is it fixing?
Discharging some stubborn capacitors? Reseating loose parts? Coincidental extended down time allowing something to cool?
you're guess is better than mine :lol: I'm just glad it works ! Maybe someone from Varisys can explain the 1 and 0's
A1-X1000 setup: Corsair GS800 800w PSU, Western Digital 250 GB SATA HDD (model:WD2500YS), 4GB Ram, Radeon HD7950-3GB GDDR5- Dual Slot, Lite-On RW DVD/CD, On-Board Nemo sound,8139B NIC, Catweasel MK4+

Post Reply