[SOLVED] X1000 : graphical glitches with HD5450

AmigaOne X1000 platform specific issues.
zzd10h
Posts: 546
Joined: Sun Sep 16, 2012 5:40 am
Location: France

[SOLVED] X1000 : graphical glitches with HD5450

Post by zzd10h »

Hello,
I have just received my x1000 (I'm waiting for my x1000 registration forum)

All is working fine except that I have some little graphical glitches with a
radeon HD5450 (fanless) with HDMI or VGA, with 16 or 32 bits depth.

With the same monitor on my Pegasos2 (Radeon9000) it's very nice.
i tried to "auto-detect" monitor specs in Screens prefs and I try many resolution\depth parameters... No luck!

As you can see in this grab :

http://zzd10h.amiga-ng.org/X1000/Glitches_HD5450.jpg

1) At the upper border (up of top workbench bar) there are some colored glitchs

2) Around the gadget of windows, there are some vertical bars and, for example, the close gadget seems a little bit to large

3) below the tabs gadget of Ranger, there are some disgracious horizontal bars

4) I don't see the green arrow on AmiPDF

5) I hear some "scratch" from the sound card when I make clicks, sometimes...



Therefore, do you think that it's normal, it's because I take the low-end ghic card ?
I thought that the low-end card will be better that an old AGP card...

Thank for yout help
zzd10h
Last edited by zzd10h on Sat Apr 06, 2013 11:07 am, edited 1 time in total.
http://apps.amistore.net/zTools
X1000 - AmigaOS 4.1.6 / 4.1 FE

User avatar
ChrisH
Beta Tester
Beta Tester
Posts: 915
Joined: Mon Dec 20, 2010 9:09 pm
Contact:

Re: X1000 : graphical glitches with HD5450

Post by ChrisH »

It would help to know which version of the Radeon driver you are using. Please type (or copy & paste) this is in the Shell, and tell us the result:
Version Sys:Kickstart/RadeonHD.chip FULL

zzd10h
Posts: 546
Joined: Sun Sep 16, 2012 5:40 am
Location: France

Re: X1000 : graphical glitches with HD5450

Post by zzd10h »

Hi,
RadeonHD.chip 0.53 (01/08/2012)

Thanks for help
http://apps.amistore.net/zTools
X1000 - AmigaOS 4.1.6 / 4.1 FE

User avatar
trevordick
A-Eon Technology
A-Eon Technology
Posts: 1381
Joined: Mon Dec 20, 2010 1:28 pm

Re: X1000 : graphical glitches with HD5450

Post by trevordick »

zzd10h wrote:Hi,
RadeonHD.chip 0.53 (01/08/2012)
I have a Sapphire Radeon HD5450 IG DDR3 PCI-E HDMI/DVI/VGA which works fine with the latest beta updates. (version0.54). When I get a chance I will re-install the card and test with a vanilla AmigaOS 4.1 Update 5 (plus) installation. I would expect the new drivers to be available on the A-EON website in the near future.

In the meantime check out Hans de Ruiter's page for the Radeon HD compatibilty list.

http://hdrlab.org.nz/projects/amiga-os- ... atibility/

Trevor
I'm just Breezin'

zzd10h
Posts: 546
Joined: Sun Sep 16, 2012 5:40 am
Location: France

Re: X1000 : graphical glitches with HD5450

Post by zzd10h »

Thank Trevor by advance for your test.

This 5450 is in the Hans compatibility list as working but if I need to buy another one (I don't hope)
which card 5xxx or 6xxx is compatible, cheap and, most important, very quiet ?

Is somebody else use a 5450 with a stock x1000 ?

Thank for help
http://apps.amistore.net/zTools
X1000 - AmigaOS 4.1.6 / 4.1 FE

User avatar
trevordick
A-Eon Technology
A-Eon Technology
Posts: 1381
Joined: Mon Dec 20, 2010 1:28 pm

Re: X1000 : graphical glitches with HD5450

Post by trevordick »

zzd10h wrote:Thank Trevor by advance for your test.

This 5450 is in the Hans compatibility list as working but if I need to buy another one (I don't hope)
which card 5xxx or 6xxx is compatible, cheap and, most important, very quiet ?

Is somebody else use a 5450 with a stock x1000 ?
I think the version 0.54 driver will solve your problems.

Trevor
I'm just Breezin'

zzd10h
Posts: 546
Joined: Sun Sep 16, 2012 5:40 am
Location: France

Re: X1000 : graphical glitches with HD5450

Post by zzd10h »

Hoping that it will come very soon.
If you need tester for this driver with 5450, it will be a pleasure :)
http://apps.amistore.net/zTools
X1000 - AmigaOS 4.1.6 / 4.1 FE

User avatar
nbache
Beta Tester
Beta Tester
Posts: 1448
Joined: Mon Dec 20, 2010 7:25 pm
Location: Copenhagen, Denmark
Contact:

Re: X1000 : graphical glitches with HD5450

Post by nbache »

zzd10h wrote:Is somebody else use a 5450 with a stock x1000 ?
Yes, I am - also with the beta version 0.54.

And I can confirm Trevor's verdict - it seems to work fine here.

Best regards,

Niels

zzd10h
Posts: 546
Joined: Sun Sep 16, 2012 5:40 am
Location: France

Re: X1000 : graphical glitches with HD5450

Post by zzd10h »

Thank nbache,
I have opened an issue on amigakit website to know if it's normal with this driver version or if it's just me who have this problem.
I hope that it's the current driver...
http://apps.amistore.net/zTools
X1000 - AmigaOS 4.1.6 / 4.1 FE

User avatar
trevordick
A-Eon Technology
A-Eon Technology
Posts: 1381
Joined: Mon Dec 20, 2010 1:28 pm

Re: X1000 : graphical glitches with HD5450

Post by trevordick »

zzd10h wrote:Thank nbache,
I have opened an issue on amigakit website to know if it's normal with this driver version or if it's just me who have this problem.
I hope that it's the current driver...
The new driver (version 0.54) has being uploaded to the A-EON website and should be available to download now.

Trevor
I'm just Breezin'

Post Reply