Radeon driver v2.7 and R7 250E: no HDMI and no DVI output

This forum is for all AmigaOne 500, Sam440 and Sam460 specific issues.
User avatar
SOFISTISOFTWARE
Posts: 44
Joined: Sat Jun 18, 2011 8:14 am
Location: Latina, Italy
Contact:

Re: Radeon driver v2.7 and R7 250E: no HDMI and no DVI outpu

Post by SOFISTISOFTWARE »

And the difference ?
Sam 460EX, 2Gb Ram, Radeon R7 250E, OS4.1 FE
Spectre660
Posts: 1494
Joined: Sat Jun 18, 2011 2:16 pm
Location: Montserrat

Re: Radeon driver v2.7 and R7 250E: no HDMI and no DVI outpu

Post by Spectre660 »

I dont know but it appears not to be critical .
SOFISTISOFTWARE wrote:And the difference ?
User avatar
Raziel
Posts: 997
Joined: Sat Jun 18, 2011 4:00 pm
Location: a dying planet

Re: Radeon driver v2.7 and R7 250E: no HDMI and no DVI outpu

Post by Raziel »

Spectre660 wrote:I dont know but it appears not to be critical .
SOFISTISOFTWARE wrote:And the difference ?
The differences would be critical if the updated UBoot makes SOFISTISOFTWARE's gfx card run properly ;-)

@SOFISTISOFTWARE

Maybe ask ACube directly for the updated UBoot?
People are dying.
Entire ecosystems are collapsing.
We are in the beginning of a mass extinction.
And all you can talk about is money and fairytales of eternal economic growth.
How dare you!
– Greta Thunberg
Spectre660
Posts: 1494
Joined: Sat Jun 18, 2011 2:16 pm
Location: Montserrat

Re: Radeon driver v2.7 and R7 250E: no HDMI and no DVI outpu

Post by Spectre660 »

@Raziel

SOFISTISOFTWARE is the one without the problem.
virgola has the same card and Uboot version and has the problem
User avatar
Raziel
Posts: 997
Joined: Sat Jun 18, 2011 4:00 pm
Location: a dying planet

Re: Radeon driver v2.7 and R7 250E: no HDMI and no DVI outpu

Post by Raziel »

Spectre660 wrote:@Raziel

SOFISTISOFTWARE is the one without the problem.
virgola has the same card and Uboot version and has the problem
My bad...
People are dying.
Entire ecosystems are collapsing.
We are in the beginning of a mass extinction.
And all you can talk about is money and fairytales of eternal economic growth.
How dare you!
– Greta Thunberg
User avatar
virgola
Posts: 43
Joined: Tue Jun 21, 2011 5:24 pm
Location: Bergamo, Italy

Re: Radeon driver v2.7 and R7 250E: no HDMI and no DVI outpu

Post by virgola »

I have finally managed to obtain the serial debug.

Boot log using the default kicklayout of AmigaOS 4.1 FE
VGA, all is working fine
http://www.locati.it/mario/sam460/Sam46 ... 0E_VGA.txt
HDMI
http://www.locati.it/mario/sam460/Sam46 ... E_HDMI.txt
DVI
http://www.locati.it/mario/sam460/Sam46 ... 0E_DVI.txt

Boot log using the same kicklayout, but using "RadeonHD.chip.debug" (v1.2) instead of "RadeonHD.chip" (v2.7)
VGA
http://www.locati.it/mario/sam460/Sam46 ... nDebug.txt
HDMI
http://www.locati.it/mario/sam460/Sam46 ... nDebug.txt
DVI
http://www.locati.it/mario/sam460/Sam46 ... nDebug.txt
User avatar
Hans
AmigaOS Core Developer
AmigaOS Core Developer
Posts: 703
Joined: Tue Dec 21, 2010 9:25 pm
Location: New Zealand
Contact:

Re: Radeon driver v2.7 and R7 250E: no HDMI and no DVI outpu

Post by Hans »

@virgola

Looking at your logs, the driver successfully initialises the card (I can see that the initialisation function completes), and then the OS simply stops. It stops round where the graphics library is supposed to start reading the DDC buses to extract monitor information. I've seen this type of log before, and in the previous person's case a UBoot update solved it.

There are two possibilities:
- Your PCIGraphics.card is 53.9, which is a version that still tries to copy the ROM. More recent versions (which may not be publicly released yet) disable this for Radeon HD cards because it can cause trouble
- While unlikely, a UBoot update might still help. Yes, SOFISTISOFTWARE has the same card and UBoot version, but I've seen enough weird behaviour from these cards to not trust that 100%. For example, with one particular Radeon HD 6xxx model, one in every so many cards would intermittently boot to a black screen.

@SOFISTISOFTWARE
Which PCIGraphics.card version do you have on your machine?

Hans
http://hdrlab.org.nz/ - Amiga OS 4 projects, programming articles and more. Home of the RadeonHD driver for Amiga OS 4.x project.
User avatar
virgola
Posts: 43
Joined: Tue Jun 21, 2011 5:24 pm
Location: Bergamo, Italy

Re: Radeon driver v2.7 and R7 250E: no HDMI and no DVI outpu

Post by virgola »

@Hans
My PCIGraphics.card is v53.9 (20 Jul 2014, 80.380 bytes), so that's might be the origin of the problem I encounter.
Is it possible for a non beta-tester like me to test a newer unreleased version that might solve the problem?
Last edited by virgola on Fri Apr 17, 2015 7:27 am, edited 1 time in total.
User avatar
Hans
AmigaOS Core Developer
AmigaOS Core Developer
Posts: 703
Joined: Tue Dec 21, 2010 9:25 pm
Location: New Zealand
Contact:

Re: Radeon driver v2.7 and R7 250E: no HDMI and no DVI outpu

Post by Hans »

virgola wrote:@Hans
Is it possible for a non beta-tester like me to test a newer unreleased version that might solve the problem?
You'll have to ask Hyperion that.

Hans
http://hdrlab.org.nz/ - Amiga OS 4 projects, programming articles and more. Home of the RadeonHD driver for Amiga OS 4.x project.
User avatar
SOFISTISOFTWARE
Posts: 44
Joined: Sat Jun 18, 2011 8:14 am
Location: Latina, Italy
Contact:

Re: Radeon driver v2.7 and R7 250E: no HDMI and no DVI outpu

Post by SOFISTISOFTWARE »

Hans wrote:@virgola

@SOFISTISOFTWARE
Which PCIGraphics.card version do you have on your machine?

Hans
I should have the same... I'll check it when i come back home
Sam 460EX, 2Gb Ram, Radeon R7 250E, OS4.1 FE
Post Reply