Page 4 of 5

Re: System is freezing

Posted: Mon Sep 10, 2012 10:54 am
by Spectre660
I can run a test on my Sam460ex machine looping a video.What video player are you using ?
I have started with Dvplayer registered version and the lates public Avcodec.library .
I have a Radeon HD 4850 video card installed.

Re: System is freezing

Posted: Mon Sep 10, 2012 12:02 pm
by ChrisH
@Spectre660
I don't think it matters what video player, since the same problem appears to happen with Quake 2 or just about anything else. But I had assumed he was using DVPlayer? Just set it to play FULL-SCREEN in a Repeating loop for a few hours (or more!).
lates public Avcodec.library
Do you mean this one from 2008:
http://os4depot.net/share/video/misc/avcodec_lib.lha

Or this BETA one from 2012:
http://os4depot.net/index.php?function= ... vcodec.lha

I would advised AGAINST using the Beta one when trying to debug problems, because it could easily have problems (and it certainly has problems decoding DVDs for some machines).

BTW, make sure you are using Update 5, since Chris Follett seems to think that is relevant.

@Joeled
Which version of avcodec.library are you using?

Re: System is freezing

Posted: Mon Sep 10, 2012 12:36 pm
by Spectre660
Just checked via Samba transer via a PC to my Sam flex while the video is still running full screen . It is the Original one.
avcodec.library 51.52 (01/25/2008).
The video is now close to looping for 2 hours.

OT: I cant g et samba to work between My Sam-Flex and my Sam460ex or the other way around. Using update 5 on both machines.
I can connect but directory listings just time out.Working ok on both machines to connect from Windows Xp machines or connect to Windows xp machines



ChrisH wrote:@Spectre660
I don't think it matters what video player, since the same problem appears to happen with Quake 2 or just about anything else. But I had assumed he was using DVPlayer? Just set it to play FULL-SCREEN in a Repeating loop for a few hours (or more!).
lates public Avcodec.library
Do you mean this one from 2008:
http://os4depot.net/share/video/misc/avcodec_lib.lha

Or this BETA one from 2012:
http://os4depot.net/index.php?function= ... vcodec.lha

I would advised AGAINST using the Beta one when trying to debug problems, because it could easily have problems (and it certainly has problems decoding DVDs for some machines).

BTW, make sure you are using Update 5, since Chris Follett seems to think that is relevant.

@Joeled
Which version of avcodec.library are you using?

Re: System is freezing

Posted: Mon Sep 10, 2012 1:56 pm
by Spectre660
Past trhe three hour mark and still running ok .
Video http://www.bigbuckbunny.org/index.php/download/
854x480 version .avi

Re: System is freezing

Posted: Mon Sep 10, 2012 5:03 pm
by Spectre660
My system has been running the video full screen now for 6 hours with no problem.
Video card a Radeon HD4850. Power supply 775W. I have moved my Amigaone 500 Motherboard in to an ATX case.

I stopped the video after it ran ok for 9 hours.

Re: System is freezing

Posted: Mon Sep 10, 2012 8:01 pm
by acmn
Now I am sure: ScreenBlanker did cause the freezing in my AO500.
One week gone, computer being on 14 hours per day, no freezing...MK

Re: System is freezing

Posted: Tue Sep 11, 2012 8:41 am
by ChrisH
Spectre660 wrote:My system has been running the video full screen now for 6 hours with no problem.
Thanks for running the test. Seems to prove that there is nothing fundamentally wrong with the AmigaOne 500 (nor Update 5).
Power supply 775W. I have moved my Amigaone 500 Motherboard in to an ATX case.
I wonder if your larger PSU (than whatever the AmigaOne 500 case has) has anything to do with it? Maybe a RadeonHD draws too much power for it???
acmn wrote:Now I am sure: ScreenBlanker did cause the freezing in my AO500.
One week gone, computer being on 14 hours per day, no freezing...MK
Did you try disabling all screen-blankers EXCEPT a simple 2D one (like say Moire or Spiral) ? If not, then try that next.

Re: System is freezing

Posted: Tue Sep 11, 2012 3:38 pm
by acmn
Thanks ChrisH.

This is what I found out: I put the ScreenBlankerEngine back in WBStartup but
without the BoingBall module (I made it inactive) and there's been no freezing since.
In fact, when I execute fullscreen test for BoingBall in ScreenBlanker prefs my AO500
freezes instantly....

Re: System is freezing

Posted: Tue Sep 11, 2012 11:51 pm
by Christopher Follett
acmn wrote:Thanks ChrisH.

This is what I found out: I put the ScreenBlankerEngine back in WBStartup but
without the BoingBall module (I made it inactive) and there's been no freezing since.
In fact, when I execute fullscreen test for BoingBall in ScreenBlanker prefs my AO500
freezes instantly....
Thats a bug thats been there since update 3, I always disable BB blanker.

Re: System is freezing

Posted: Thu Sep 13, 2012 7:10 pm
by Joeled
Which version of avcodec.library are you using?
The beta one. Now i have tried two different harddisks, two different graphiccards 4650 and 6750 and a new memory module. I still have freezing issues.
Spectre660 started a new thread about similiar problem.
Sam460ex Freezes when copy large files between partitions