Page 1 of 1

microA1 Serial port(s)

Posted: Thu Feb 11, 2021 10:45 am
by migthymax
Hi,

I'm trying to establish a communication link with another computer via the microA1 serial port. Without any luck up till now. And it behaves somehow
strange. My setup is actually the same as described here: https://www.amigans.net/modules/xforum/ ... ic_id=4985

Regardless what i do nothing happens at the other side, when sending data via the serial port. I tried to let the kernel output via the serial port, nothing. I even compiled a simple program to just send a fix string via the first serial port. Nothing. I checked the baud, etc settings. Nothing happens.

Sometimes trying to send something via the serial port the system hangs. But because it isn't reproducible i think it just another issue.

So i started to run the 'post serialtest' on the u-boot shell. Regardless if run with or without the 'null-modem-cable plug', it hangs.

Is the serial port of the mictoA1 supported to work? And sometimes i read there is a second serial port (At least opening the unit 1 of the serial.device, doesn't fail), where is the second port located?

regards

Re: microA1 Serial port(s)

Posted: Sun Feb 14, 2021 3:07 pm
by migthymax
The original author if the question https://www.amigans.net/modules/xforum/ ... ic_id=4985, was
so kind an answered me on a PM. Even than, no solution was found.

Thus so little bit different question: Anyone ever had success with using the serial port of the microA1? It seems that no one very had success
in using it.

BTW even U-Boot does write anything out on the serial port, at least it is supposed to do.

Re: microA1 Serial port(s)

Posted: Thu Feb 18, 2021 10:50 am
by smf
Ofcourse the serial port is supposed to work :)

The devs and betatesters use it all the time.