Exchange window positioning

A forum for general AmigaOS 4.x support questions that are not platform-specific
User avatar
samo79
Posts: 557
Joined: Fri Jun 17, 2011 11:13 pm
Location: Italy

Exchange window positioning

Post by samo79 »

The window of commodity Exchange is always opens at the top left .. there seems to be no way to open it in another predefined position on the Workbench, nor to save its position at all !
This was of course an old "issue" but still the same even with the latest version of the commodity availible in update 2

Is it possible to make the window positioning of Exchange saved automatically at quit ?
User avatar
nbache
Beta Tester
Beta Tester
Posts: 1575
Joined: Mon Dec 20, 2010 7:25 pm
Location: Copenhagen, Denmark
Contact:

Re: Exchange window positioning

Post by nbache »

We already have an enhancement request in Bugzilla to add the function menu button to the title bar, including snapshot.

I added a link to this thread.

Of course, the usual disclaimers about when it might happen or not apply :-).

But at least, you're not alone.

Best regards,

Niels
User avatar
samo79
Posts: 557
Joined: Fri Jun 17, 2011 11:13 pm
Location: Italy

Re: Exchange window positioning

Post by samo79 »

That's fine, thank you ;)
NinjaCyborg
Posts: 55
Joined: Wed Oct 10, 2018 11:28 pm

Re: Exchange window positioning

Post by NinjaCyborg »

Function menu is that ugly thing copied from MUI? ugh, no thank you.
User avatar
trixie
Posts: 401
Joined: Thu Jun 30, 2011 2:54 pm
Location: Czech Republic

Re: Exchange window positioning

Post by trixie »

@samo79
The window of commodity Exchange is always opens at the top left
Why not use Exchanger instead? It's a lot better, and controls both commodities and registered applications.

@NinjaCyborg
Function menu is that ugly thing copied from MUI? ugh, no thank you.
It's actually quite useful, especially if the application supports the new features such as window snapshotting or jumping between screens.
The Rear Window blog

AmigaOne X5000 @ 2GHz / 4GB RAM / Radeon RX 560 / ESI Juli@ / AmigaOS 4.1 Final Edition
SAM440ep-flex @ 667MHz / 1GB RAM / Radeon 9250 / AmigaOS 4.1 Final Edition
NinjaCyborg
Posts: 55
Joined: Wed Oct 10, 2018 11:28 pm

Re: Exchange window positioning

Post by NinjaCyborg »

I've yet to see one that didn't simply replicate options readily available elsewhere - in the window gadgets, in the menu etc.. Real waste of space.
amifrog
Posts: 25
Joined: Thu Feb 02, 2017 11:12 am

Re: Exchange window positioning

Post by amifrog »

As Exchange probably scans its tooltypes already, there would be a place.
User avatar
nbache
Beta Tester
Beta Tester
Posts: 1575
Joined: Mon Dec 20, 2010 7:25 pm
Location: Copenhagen, Denmark
Contact:

Re: Exchange window positioning

Post by nbache »

amifrog wrote: Mon Jan 11, 2021 8:06 pmAs Exchange probably scans its tooltypes already, there would be a place.
How can a tooltype help the user make a snapshot of the size/position of an already opened window?

Best regards,

Niels
amifrog
Posts: 25
Joined: Thu Feb 02, 2017 11:12 am

Re: Exchange window positioning

Post by amifrog »

If the user hides/quit it, it can store the position into the tooltypes for the next time it gets started.

Or even easier store it to an Env variable automatically.

Of course both needs changes at src level.
User avatar
nbache
Beta Tester
Beta Tester
Posts: 1575
Joined: Mon Dec 20, 2010 7:25 pm
Location: Copenhagen, Denmark
Contact:

Re: Exchange window positioning

Post by nbache »

Even worse, it would require breaking a long-time Amiga standard of only snapshotting (or otherwise saving settings) on an explicit request of the user.

Just because in one session you find it practical to move a window somewhere doesn't mean that you want it there every time you open it in the future.

(I know MUI offers that possibility, but only if you have selected it in the local or global settings beforehand, not by default.)

Best regards,

Niels
Post Reply