AmigaInput fails to start with unknown USB device?

A forum for general AmigaOS 4.x support questions that are not platform-specific
Post Reply
User avatar
Thematic
Posts: 41
Joined: Fri Jun 17, 2011 10:33 pm
Contact:

AmigaInput fails to start with unknown USB device?

Post by Thematic »

AI actually crashes with these devices online:
(images)

Something like this
CPU
Model: IBM PowerPC 750 FX V2.2
CPU speed: 800 MHz
Stack trace:
module CURRDIR:Generic_usb.driver at 0x7F8482E4 (section 0 @ 0x42C0)
module CURRDIR:Generic_usb.driver at 0x7F8468BC (section 0 @ 0x2898)
module CURRDIR:Generic_usb.driver at 0x7F847D80 (section 0 @ 0x3D5C)
native kernel module dos.library.kmod+0x0002a1a8
native kernel module kernel+0x00040058
native kernel module kernel+0x000400a0
Kickstart 53.89, Workbench 53.17
Kickstart USB versions are 53.22.
AmigaInput library is 53.4, AI prefs program is 53.13.
Is this common when you don't have the drivers ready?
Attachments
inspect2.png
inspect2.png (9.88 KiB) Viewed 340 times
inspect.png
inspect.png (10.05 KiB) Viewed 340 times
* AmigaOneXE 750FX 512+0 MB RAM, Radeon 9200, sii3112ide, DVDRW ~ AmigaOS 4.1 Final
User avatar
Spektro
Beta Tester
Beta Tester
Posts: 122
Joined: Sat Jun 18, 2011 6:55 am
Location: Finland
Contact:

Re: AmigaInput fails to start with unknown USB device?

Post by Spektro »

It shouldn't crash, of course. In the T:usb.log, do you have anything related to the device (Is it a mouse?)?

The USB log should contain these lines if there is no driver:
No interface driver of 0x???????? {Class ??.??} has been found
[0x????????] Could not bind any suitable driver for ???
? = hexadecimal number

Have you installed AmigaOS 4.1 FE Update 2? I can see that you don't have the latest Kickstart (version 54.28).

My Kickstart contains these USB modules:
  • bootkeyboard.usbfd 52.3
  • bootmouse.usbfd 53.3
  • usbsys.device 53.22
  • usbresource.library 53.22
  • uhci.usbhcd 53.15
  • ohci.usbhcd 53.22
  • massstorage.usbfd 53.84
  • hub.usbfd 53.11
  • ehci.usbhcd 53.26
- Janne Peräaho
User avatar
polluks
Posts: 33
Joined: Tue May 19, 2015 6:30 pm
Location: Germany
Contact:

Re: AmigaInput fails to start with unknown USB device?

Post by polluks »

At least the Fanatec is a little bit critical
https://www.fanaleds.com/forum/viewtopic.php?t=512
Post Reply