IMP-There's a problem with Warp3DNova and OS4.1FE-Update 1!

A forum for general AmigaOS 4.x support questions that are not platform-specific
Post Reply
User avatar
328gts
Posts: 542
Joined: Thu Feb 10, 2011 5:53 pm
Location: Toronto, Canada
Contact:

IMP-There's a problem with Warp3DNova and OS4.1FE-Update 1!

Post by 328gts »

A1-X1000 setup: Corsair GS800 800w PSU, Western Digital 250 GB SATA HDD (model:WD2500YS), 4GB Ram, Radeon HD7950-3GB GDDR5- Dual Slot, Lite-On RW DVD/CD, On-Board Nemo sound,8139B NIC, Catweasel MK4+
User avatar
Amigo1
Posts: 221
Joined: Sun Jan 01, 2012 3:32 pm

Re: IMP-There's a problem with Warp3DNova and OS4.1FE-Update

Post by Amigo1 »

If it can be of any help, I post my results of coW3D6:

AmigaOne X1000 Radeon R9 270X AmigaOS 4.1 FE (no update 1, so 4.1.7)

coW3D6-os4 182fps
coW3D6-os4-Nova 624fps


AmigaOne X1000 Radeon R9 270X AmigaOS 4.1 FEUpd1 (with update 1, so "4.1.8")

coW3D6-os4 155fps
coW3D6-os4-Nova 402fps
User avatar
ddni
Posts: 230
Joined: Fri Dec 02, 2011 11:06 pm

Re: IMP-There's a problem with Warp3DNova and OS4.1FE-Update

Post by ddni »

Can you also test GfxBench2D? For me upd1 is a lot slower that FE.

It would be good to see if the issue is replicated on the SAM machines. Thanks.
User avatar
Amigo1
Posts: 221
Joined: Sun Jan 01, 2012 3:32 pm

Re: IMP-There's a problem with Warp3DNova and OS4.1FE-Update

Post by Amigo1 »

ddni wrote:Can you also test GfxBench2D? For me upd1 is a lot slower that FE.

It would be good to see if the issue is replicated on the SAM machines. Thanks.
GfxBench2D gives slower results here too.

I'll just post the last lines, that is the Random test. The AmigaONE X1000 configuration is the same as above. Besides some default commodities (AmiDock disabled) nothing is running in background.

AmigaOS 4.1 FE / AmigaOS 4.1 Final Edition / AmigaOS 4.1.7
Time 20.867
Ops/s 3833.717
MPixel/s 1290.283

AmigaOS 4.1 FEUpd1 / AmigaOS 4.1 Final Edition Update 1 / AmigaOS 4.1.8
Time 35.934
Ops/s 2226.289
MPixel/s 750.437
User avatar
328gts
Posts: 542
Joined: Thu Feb 10, 2011 5:53 pm
Location: Toronto, Canada
Contact:

Re: IMP-There's a problem with Warp3DNova and OS4.1FE-Update

Post by 328gts »

some info from Hans and no surprise the issue seems to only affect the X1000 http://www.amigans.net/modules/xforum/v ... post105470
A1-X1000 setup: Corsair GS800 800w PSU, Western Digital 250 GB SATA HDD (model:WD2500YS), 4GB Ram, Radeon HD7950-3GB GDDR5- Dual Slot, Lite-On RW DVD/CD, On-Board Nemo sound,8139B NIC, Catweasel MK4+
User avatar
328gts
Posts: 542
Joined: Thu Feb 10, 2011 5:53 pm
Location: Toronto, Canada
Contact:

Re: IMP-There's a problem with Warp3DNova and OS4.1FE-Update

Post by 328gts »

old Cow3D,
X1000, Radeon 7950-3GB DDR5, AmigaOS4.1 FE-Update 1

Warp 3D: 153 FPS
Warp3D-Nova: 450 FPS

new Cow3D-no info bar by Hans

Warp3D: 187 FPS
Warp3D-Nova: 1112 FPS

THANKS HANS !!!
A1-X1000 setup: Corsair GS800 800w PSU, Western Digital 250 GB SATA HDD (model:WD2500YS), 4GB Ram, Radeon HD7950-3GB GDDR5- Dual Slot, Lite-On RW DVD/CD, On-Board Nemo sound,8139B NIC, Catweasel MK4+
Post Reply