Jerky mouse with dockies enabled on X1000/Radeon 9250

A forum for general AmigaOS 4.x support questions that are not platform-specific
User avatar
thomasrapp
Posts: 286
Joined: Sat Jun 18, 2011 11:22 pm

Re: Jerky mouse with dockies enabled on X1000/Radeon 9250

Post by thomasrapp »

salass00 wrote:The limpid clock display is an app icon so it uses whatever the WB uses for rendering its icons.
No, it's not. It was made with WB 3.1 in mind and animated app icons did not exist then. LimpidClock is just a normal window. It only stores the graphics "behind" the window before it opens, so that transparency can be simulated.

I admit it needs a lot CPU time for drawing. But I don't see how a drawing program can make the mouse pointer jerky or something. It uses Blt#?, Area#?, Text and if antialiasing is enabled for the clock it also used Read/WritePixelArray. No explicit lock or so.

If LimpidClock needs updating, somebody first has to explain what needs to be updated. I think I don't need to mention that I do not experience jerkyness.

zzd10h
Posts: 546
Joined: Sun Sep 16, 2012 5:40 am
Location: France

Re: Jerky mouse with dockies enabled on X1000/Radeon 9250

Post by zzd10h »

@Thomas

"that I do not experience jerkyness."

With LimpidClock under OS4 FE ?

I don't use LimpidClock but nevertheless I experience jerky mouse under FE (and not under 4.1.6)...
http://apps.amistore.net/zTools
X1000 - AmigaOS 4.1.6 / 4.1 FE

K-L
Posts: 76
Joined: Thu Sep 08, 2011 8:35 pm
Location: Lyon, France
Contact:

Re: Jerky mouse with dockies enabled on X1000/Radeon 9250

Post by K-L »

Hi,

Bumping this topic since I've just installed a Radeon HD 7770 in my X1000 to take advantage of Warp3D (thus replacing my Radeon HD 4650). And I'm now experiencing again the jerky mouse trouble when CPU hits 100%. My card is about the same as zzd10h's.

Is someone working on this specific topic ?
--
AmigaONE X1000 / Radeon 2400 Pro (R610LE) / AmigaOS 4.1 Final Edition
Samm440ep/733Mhs (o/c) / Radeon M9 / AmigaOS 4.1 Final Edition

User avatar
tommysammy
Posts: 946
Joined: Mon Dec 20, 2010 9:03 pm
Location: Isselburg,Germany
Contact:

Re: Jerky mouse with dockies enabled on X1000/Radeon 9250

Post by tommysammy »

thomasrapp wrote:
salass00 wrote:The limpid clock display is an app icon so it uses whatever the WB uses for rendering its icons.
No, it's not. It was made with WB 3.1 in mind and animated app icons did not exist then. LimpidClock is just a normal window. It only stores the graphics "behind" the window before it opens, so that transparency can be simulated.

I admit it needs a lot CPU time for drawing. But I don't see how a drawing program can make the mouse pointer jerky or something. It uses Blt#?, Area#?, Text and if antialiasing is enabled for the clock it also used Read/WritePixelArray. No explicit lock or so.

If LimpidClock needs updating, somebody first has to explain what needs to be updated. I think I don't need to mention that I do not experience jerkyness.
Please add full transparency in Limpid Clock
AmigaOne X1000 Betatester A1-X1090
AmigaOne X1000/4GB Ram/Saphire Radeon 7850 1GB/256GB SSD HD/2GB CF Card/RTL8169Network

zzd10h
Posts: 546
Joined: Sun Sep 16, 2012 5:40 am
Location: France

Re: Jerky mouse with dockies enabled on X1000/Radeon 9250

Post by zzd10h »

K-L wrote:Hi,

Bumping this topic since I've just installed a Radeon HD 7770 in my X1000 to take advantage of Warp3D (thus replacing my Radeon HD 4650). And I'm now experiencing again the jerky mouse trouble when CPU hits 100%. My card is about the same as zzd10h's.

Is someone working on this specific topic ?

Good question, is someone works / reproduced this annoying problem ?
Thank you os4 devs (at least for a reply)
http://apps.amistore.net/zTools
X1000 - AmigaOS 4.1.6 / 4.1 FE

User avatar
Raziel
Posts: 956
Joined: Sat Jun 18, 2011 4:00 pm
Location: a dying planet

Re: Jerky mouse with dockies enabled on X1000/Radeon 9250

Post by Raziel »

I don't have limpidclock installed, but lots of Dockies that do real time display (zDockies)

I experience the jerky/sticky/jumpy mouse behaviour aswell, but only when i compile something which maxes the cpu.

Not sure if it's related, but i don't remember having such issues before FE.

SFS on all partitions except the boot.of one
People are dying.
Entire ecosystems are collapsing.
We are in the beginning of a mass extinction.
And all you can talk about is money and fairytales of eternal economic growth.
How dare you!
– Greta Thunberg

User avatar
Hans
AmigaOS Core Developer
AmigaOS Core Developer
Posts: 703
Joined: Tue Dec 21, 2010 9:25 pm
Location: New Zealand
Contact:

Re: Jerky mouse with dockies enabled on X1000/Radeon 9250

Post by Hans »

zzd10h wrote: ...

Good question, is someone works / reproduced this annoying problem ?
Thank you os4 devs (at least for a reply)
I'm sorry to discover that you guys never got a confirmation of this issue from OS4 beta testers/devs. So, let me confirm: yes, beta testers have replicated this issue, and yes, it has been logged (a while back).

K-L guessed right, it is DMA (and text rendering) related. I can't say when a fix will be released, sorry.

Hans
http://hdrlab.org.nz/ - Amiga OS 4 projects, programming articles and more. Home of the RadeonHD driver for Amiga OS 4.x project.

User avatar
tommysammy
Posts: 946
Joined: Mon Dec 20, 2010 9:03 pm
Location: Isselburg,Germany
Contact:

Re: Jerky mouse with dockies enabled on X1000/Radeon 9250

Post by tommysammy »

Edit
AmigaOne X1000 Betatester A1-X1090
AmigaOne X1000/4GB Ram/Saphire Radeon 7850 1GB/256GB SSD HD/2GB CF Card/RTL8169Network

K-L
Posts: 76
Joined: Thu Sep 08, 2011 8:35 pm
Location: Lyon, France
Contact:

Re: Jerky mouse with dockies enabled on X1000/Radeon 9250

Post by K-L »

Hans wrote:
zzd10h wrote: ...

Good question, is someone works / reproduced this annoying problem ?
Thank you os4 devs (at least for a reply)
I'm sorry to discover that you guys never got a confirmation of this issue from OS4 beta testers/devs. So, let me confirm: yes, beta testers have replicated this issue, and yes, it has been logged (a while back).

K-L guessed right, it is DMA (and text rendering) related. I can't say when a fix will be released, sorry.

Hans
Thanks for your answer. Happy holidays ! :-)
--
AmigaONE X1000 / Radeon 2400 Pro (R610LE) / AmigaOS 4.1 Final Edition
Samm440ep/733Mhs (o/c) / Radeon M9 / AmigaOS 4.1 Final Edition

zzd10h
Posts: 546
Joined: Sun Sep 16, 2012 5:40 am
Location: France

Re: Jerky mouse with dockies enabled on X1000/Radeon 9250

Post by zzd10h »

@Hans

Ah, finally, we were not crazy :D
Thank you for your confirmation.
http://apps.amistore.net/zTools
X1000 - AmigaOS 4.1.6 / 4.1 FE

Post Reply