Page 4 of 4

Re: Why is Mode xxx is not supported at the given frequency

Posted: Thu Dec 29, 2011 8:14 am
by tommysammy
SOFISTISOFTWARE wrote:i'm using RunInUAE in 320x256 on my sam460+Radeon4670 without problem with Up4, but you must have in Devs/Monitors the files PCIGraphics and Radeon together, if i miss Radeon when i launch ScreenModePrefs the resolution 320x256 doesn't appear, i've to tell you that i've in either PCIGraphics or Radeon this line: MODE=320x256@60D, i don't know why i've to put both files in monitors drawer to have this specific resolution and the only thing that Radeon has than PCIGraphics is the line BOARDTYPE=RADEON, this line there isn't in either PCIGraphics or SiliconMotion 502 (obviously). Is there anybody can explain that ? Thanks
Where find i PCIGraphics?Can you send me your version to tommysammy@gmx.de ?

Re: Why is Mode xxx is not supported at the given frequency

Posted: Thu Dec 29, 2011 10:12 am
by Raziel
tommysammy wrote:
SOFISTISOFTWARE wrote:i'm using RunInUAE in 320x256 on my sam460+Radeon4670 without problem with Up4, but you must have in Devs/Monitors the files PCIGraphics and Radeon together, if i miss Radeon when i launch ScreenModePrefs the resolution 320x256 doesn't appear, i've to tell you that i've in either PCIGraphics or Radeon this line: MODE=320x256@60D, i don't know why i've to put both files in monitors drawer to have this specific resolution and the only thing that Radeon has than PCIGraphics is the line BOARDTYPE=RADEON, this line there isn't in either PCIGraphics or SiliconMotion 502 (obviously). Is there anybody can explain that ? Thanks
Where find i PCIGraphics?Can you send me your version to tommysammy@gmx.de ?
If i'm not mistaken PCIGraphics is part of Hans' beta RadeonHD driver, so i'm not sure if "sending it to you" isn't prohibited

Re: Why is Mode xxx is not supported at the given frequency

Posted: Thu Dec 29, 2011 11:33 am
by m3x
Raziel wrote:If i'm not mistaken PCIGraphics is part of Hans' beta RadeonHD driver, so i'm not sure if "sending it to you" isn't prohibited
PCIGraphics is a standard AOS4.1 Monitor file, no harm to "send it"... Anyway it can be downloaded from there too:

http://www.acube-systems.biz/download/D ... dSetup.lha

(just don't copy the Picasso96Settings file in this case)

Re: Why is Mode xxx is not supported at the given frequency

Posted: Thu Dec 29, 2011 2:02 pm
by mrupp
I can confirm that adding the D in the ToolTypes fixed this problem. I didn't know about that one, either. I haven't any PCIGraphics driver present in Devs/Monitors and apparently it's not needed (in my case, Radeon 9250).

@betatesters: Please report this bug in the bugtracker: since Update 3 the "D" is no more automatically added (or detected) when needed. It's still a bug, although once you know how to solve it, it's no longer a grave one...

Re: Why is Mode xxx is not supported at the given frequency

Posted: Thu Dec 29, 2011 2:11 pm
by Hypex
I already submitted this as a bug a while before Update 4 came out. I'll amend my entry. :-)

Re: Why is Mode xxx is not supported at the given frequency

Posted: Thu Dec 29, 2011 3:17 pm
by SOFISTISOFTWARE
mrupp wrote:I can confirm that adding the D in the ToolTypes fixed this problem. I didn't know about that one, either. I haven't any PCIGraphics driver present in Devs/Monitors and apparently it's not needed (in my case, Radeon 9250).

@betatesters: Please report this bug in the bugtracker: since Update 3 the "D" is no more automatically added (or detected) when needed. It's still a bug, although once you know how to solve it, it's no longer a grave one...
As far as i know the purpose of "PCIGraphics" is permit to have two (or multiple?) graphics card on a single machine, if i put in monitors drawer only "siliconmotion 502" and "PCIGraphics" i can use both RadeonHD and Silicon but i don't understand why the mode 320x256 doesn't appear also with the add of the line MODE=320x256@60D, while if i put "Radeon" with or without PCIGraphics the resolution 320x256 appears in ScreenModePrefs, i hope it's clear now.