RunInUAE crashing when starting games?

A forum for general AmigaOS 4.x support questions that are not platform-specific
Post Reply
User avatar
ChrisH
Beta Tester
Beta Tester
Posts: 915
Joined: Mon Dec 20, 2010 9:09 pm
Contact:

RunInUAE crashing when starting games?

Post by ChrisH »

If anyone has updated recently (mostly likely to Update 5 & beyond), and is now finding that RunInUAE crashes when starting a game, here is a solution:

Open a Shell and enter the following command:
Delete Sys:Libs/AmigaInput/PCI_CatweaselJoystick.driver

Wait 5 seconds, and then reboot. The problem should now be fixed.


Please note that this solution will prevent a Catweasel from being used, but I believe the problem only happens in machines without a Catweasel. If you want to be SURE that this solution will work, then before deleting anything please check that the Grim Reaper reports the following for the crash:

Crash occured in module PCI_CatweaselJoystick.driver

User avatar
nbache
Beta Tester
Beta Tester
Posts: 1439
Joined: Mon Dec 20, 2010 7:25 pm
Location: Copenhagen, Denmark
Contact:

Re: RunInUAE crashing when starting games?

Post by nbache »

ChrisH wrote:Please note that this solution will prevent a Catweasel from being used, but I believe the problem only happens in machines without a Catweasel. If you want to be SURE that this solution will work, then before deleting anything please check that the Grim Reaper reports the following for the crash:

Crash occured in module PCI_CatweaselJoystick.driver
And of course you could always move the driver to somewhere safe instead of just deleting it.

Best regards,

Niels

User avatar
ChrisH
Beta Tester
Beta Tester
Posts: 915
Joined: Mon Dec 20, 2010 9:09 pm
Contact:

Re: RunInUAE crashing when starting games?

Post by ChrisH »

nbache wrote:And of course you could always move the driver to somewhere safe instead of just deleting it.
Yup, but I was trying to keep the user instructions as simple as possible... and where would you move the AmigaInput driver to?

User avatar
nbache
Beta Tester
Beta Tester
Posts: 1439
Joined: Mon Dec 20, 2010 7:25 pm
Location: Copenhagen, Denmark
Contact:

Re: RunInUAE crashing when starting games?

Post by nbache »

ChrisH wrote:
nbache wrote:And of course you could always move the driver to somewhere safe instead of just deleting it.
Yup, but I was trying to keep the user instructions as simple as possible... and where would you move the AmigaInput driver to?
I'd probably just create SYS:Libs/AmigaInput_off/ and move it there.

Best regards,

Niels

Post Reply