Search found 36 matches

by AndyGarton
Thu Nov 20, 2014 11:12 am
Forum: Platform: AmigaOne 500 and Sam series
Topic: Sam460Ex AOS Display/Boot Problem
Replies: 45
Views: 58074

Re: Sam460Ex AOS Display/Boot Problem

Rigo wrote:That sounds like you are renaming the wrong one. Each time you boot the machine, settings stored in ENVARC: are copied to ENV: as access is requested, so you need to remove/rename the one in ENVARC:

Simon
Thanks, I'll try that as I did indeed rename the wrong one.
by AndyGarton
Thu Nov 20, 2014 11:09 am
Forum: Platform: AmigaOne 500 and Sam series
Topic: Sam460Ex AOS Display/Boot Problem
Replies: 45
Views: 58074

Re: Sam460Ex AOS Display/Boot Problem

I removed it because ACube advised me to do that because I've only been given the old driver which doesn't support the newer cards (apparently - I don't understand how WB loaded at all if that was the case though). I'm just using it in order to be able to install AmiStore and buy/install the full/ne...
by AndyGarton
Thu Nov 20, 2014 10:56 am
Forum: Platform: AmigaOne 500 and Sam series
Topic: Sam460Ex AOS Display/Boot Problem
Replies: 45
Views: 58074

Re: Sam460Ex AOS Display/Boot Problem

It creates a new one anyway on boot after I've renamed it. I'm pretty sure using the old one (created using the HD5450 remember) would be a bad idea now I'm using the onboard graphics.
by AndyGarton
Thu Nov 20, 2014 9:38 am
Forum: Platform: AmigaOne 500 and Sam series
Topic: Sam460Ex AOS Display/Boot Problem
Replies: 45
Views: 58074

Re: Sam460Ex AOS Display/Boot Problem

Thanks Hans, it appears I didn't, so what I'm trying to do now is get to the point of installing AmiStore so I can buy the full driver. To do this I've removed the HD card and am using the onboard graphics through VGA. Unfortunately this either hangs in IPrefs on boot, or in Workbench as soon as I t...
by AndyGarton
Wed Nov 19, 2014 10:26 pm
Forum: Platform: AmigaOne 500 and Sam series
Topic: Sam460Ex AOS Display/Boot Problem
Replies: 45
Views: 58074

Re: Sam460Ex AOS Display/Boot Problem

Well, I've been told (by ACube) that I actually purchased an FE license, so just have to wait. I'm very sure that wasn't what was advertised however (I got the last 460ex), although I know the description has since been updated. Oh well.
by AndyGarton
Wed Nov 19, 2014 10:10 pm
Forum: Platform: AmigaOne 500 and Sam series
Topic: Sam460Ex AOS Display/Boot Problem
Replies: 45
Views: 58074

Re: Sam460Ex AOS Display/Boot Problem

Thanks, I'd love to do that but unfortunately I didn't receive either disc or SD card - apparently Hyperion asked/told ACube not to send me one with the order, but to wait for the FE disc instead. I asked them for an ISO but was told they wasn't possible. It's not ideal to be honest as I paid the &q...
by AndyGarton
Wed Nov 19, 2014 8:29 pm
Forum: Platform: AmigaOne 500 and Sam series
Topic: Sam460Ex AOS Display/Boot Problem
Replies: 45
Views: 58074

Re: Sam460Ex AOS Display/Boot Problem

Latest status btw is that it's random whether IPrefs hangs or not. If it doesn't hang I then can't start basically anything from WB - double clicking an icon does nothing. The shell works ok though.
by AndyGarton
Wed Nov 19, 2014 8:27 pm
Forum: Platform: AmigaOne 500 and Sam series
Topic: Sam460Ex AOS Display/Boot Problem
Replies: 45
Views: 58074

Re: Sam460Ex AOS Display/Boot Problem

Unsure, I've already emailed ACube to ask. AOS itself is 4.1 update 6 but I don't know the details of the graphics driver - it is just called "Radeon" in the Monitors drawer.
by AndyGarton
Wed Nov 19, 2014 7:11 pm
Forum: Platform: AmigaOne 500 and Sam series
Topic: Sam460Ex AOS Display/Boot Problem
Replies: 45
Views: 58074

Re: Sam460Ex AOS Display/Boot Problem

Success, ish! I renamed screenmode.prefs to screenmode.X and it boots in to WB ok again. So now I'm back to the first problem - how to be able to use proper screen modes with my HD5450. EDIT - actually I can't start the screenmode prefs at all now, nothing happens when I double click it. Argh! EDIT ...
by AndyGarton
Wed Nov 19, 2014 7:07 pm
Forum: Platform: AmigaOne 500 and Sam series
Topic: Sam460Ex AOS Display/Boot Problem
Replies: 45
Views: 58074

Re: Sam460Ex AOS Display/Boot Problem

Small progress via using "set echo on" in the startup sequence - it hangs during the "IPrefs" command.