Search found 152 matches

by Hans
Mon Apr 06, 2015 7:22 am
Forum: Platform: AmigaOne X1000
Topic: X1000 boots to black with Radeon R9 270X and 2.7 driver
Replies: 58
Views: 44193

Re: X1000 boots to black with Radeon R9 270X and 2.7 driver

I took two photos of them - 4 LEDS are showing. Links to the photos are here: https://www.flickr.com/photos/29895888@N03/16426351944/ https://www.flickr.com/photos/29895888@N03/17047435662/ What else can I do? Catcha, Epsilon The photo shows LEDS 2, 3, 4, and 5 are lit. 3, 4, and 5 are good news. L...
by Hans
Sun Apr 05, 2015 1:32 am
Forum: Platform: AmigaOne X1000
Topic: X1000 boots to black with Radeon R9 270X and 2.7 driver
Replies: 58
Views: 44193

Re: X1000 boots to black with Radeon R9 270X and 2.7 driver

@Christopher Follet All X1000 machines are flashed with latest CFE before shipping and they will never have an outdated firmware. Of they are, but I have no idea when he got his machine. He also doesn't have a serial cable, so I can't ask him for debugging information. Crazy thing in all this, is th...
by Hans
Fri Apr 03, 2015 9:20 pm
Forum: Platform: AmigaOne X1000
Topic: X1000 boots to black with Radeon R9 270X and 2.7 driver
Replies: 58
Views: 44193

Re: X1000 boots to black with Radeon R9 270X and 2.7 driver

Following your comment about CFE, I updated the CFE with the version from the a-eon website loaded from usb stick (which I am fairly sure was the same version that I already had), but the rom signature after flashing didn't match the a-eon cfe upgrade instructions of what should be there, no matter...
by Hans
Fri Apr 03, 2015 8:24 am
Forum: Platform: AmigaOne X1000
Topic: X1000 boots to black with Radeon R9 270X and 2.7 driver
Replies: 58
Views: 44193

Re: X1000 boots to black with Radeon R9 270X and 2.7 driver

I tried booting from the AmigaOS4.1 FE CD - same screen comes up. I tried booting from another HD containing amigaos4.1.6 with 2.4 drivers and get same screen too. (looks more like 3.1 screen but same issues). Okay, so it's definitely not a "bad OS install" problem. To my knowledge there has been n...
by Hans
Fri Apr 03, 2015 7:38 am
Forum: Platform: AmigaOne X1000
Topic: X1000 boots to black with Radeon R9 270X and 2.7 driver
Replies: 58
Views: 44193

Re: X1000 boots to black with Radeon R9 270X and 2.7 driver

I can't return the 270x as it is not faulty. The vendor tests "faulty cards" and won't swap or exchange or refund unless faulty. Really? Normally if the card doesn't work with your machine then you can return it. I'm also used to shops having a 30 day returns policy (provided that it's returned in ...
by Hans
Fri Apr 03, 2015 7:21 am
Forum: Platform: AmigaOne X1000
Topic: X1000 boots to black with Radeon R9 270X and 2.7 driver
Replies: 58
Views: 44193

Re: X1000 boots to black with Radeon R9 270X and 2.7 driver

Hate replying for others, but Mike, me, & Epsilon chat in IRC a lot. Mike plans on returning his 270X in the morning & probably won't read your reply till after. He also tried booting linux, but got a black screen as well, so thinking the card is bad. Well, if Linux won't use his card either, then ...
by Hans
Fri Apr 03, 2015 5:52 am
Forum: Platform: AmigaOne X1000
Topic: X1000 boots to black with Radeon R9 270X and 2.7 driver
Replies: 58
Views: 44193

Re: X1000 boots to black with Radeon R9 270X and 2.7 driver

Been troubleshooting a problem I am having in common with Epsilon since yesterday. We both have new Radeon R9 270X cards and the new RadeonHD 2.7 driver. I see early boot screens but then am left with blank display when Workbench should appear. For the record for this troubleshooting I have removed...
by Hans
Wed Apr 01, 2015 9:38 pm
Forum: General AmigaOS
Topic: Warp3D: 2048x2048 texture / W3D_DrawArray problem
Replies: 39
Views: 19455

Re: Warp3D: 2048x2048 texture / W3D_DrawArray problem

If only things were so simple. Picasso96 doesn't like to share VRAM with anything else, so Warp3D has to pull a few tricks. Without going into too much detail, Warp3D usually allocates blocks of VRAM at a time, and then stores multiple smaller textures in one block. Due to the way that things are s...
by Hans
Tue Mar 31, 2015 9:09 pm
Forum: General AmigaOS
Topic: Warp3D: 2048x2048 texture / W3D_DrawArray problem
Replies: 39
Views: 19455

Re: Warp3D: 2048x2048 texture / W3D_DrawArray problem

The W3D_DrawArray call is only slow if it turns out to fail with the (undocumented) return code -8. What about that one? Doesn't that give a concrete hint about what is failing? As Karlos said, the -8 return code corresponds to W3D_NOGFXMEM. See the header file. It might not be specifically mention...
by Hans
Fri Mar 27, 2015 9:12 pm
Forum: General AmigaOS
Topic: Compositing's Bitmap Format Madness
Replies: 3
Views: 1758

Re: Compositing's Bitmap Format Madness

Unfortunately AMD removed support for big-endian 16-bit textures with Southern Islands GPUs, which is why the Radeon HD 77xx and newer cards don't support RGBFB_R5G6B5 (or RGBFB_R5G5B5). But, you can do it - and you already did it once, although apparently not on purpose, the color-bug in that bugg...