Search found 367 matches

by danbeaver
Wed Sep 09, 2015 2:18 am
Forum: Platform: AmigaOne X1000
Topic: Ubuntu
Replies: 1
Views: 2381

Re: Ubuntu

You could always start at the beginning and explain when it was last working and what hardware is attached, then progress forward it the explanation of when it quit working, the current equipment installed, whether the graphics card has more than one output port (and have you tried both), and what y...
by danbeaver
Wed Sep 09, 2015 2:14 am
Forum: Platform: AmigaOne X1000
Topic: Too many problems. Booting, Switching on, Resetting..
Replies: 12
Views: 10320

Re: Too many problems. Booting, Switching on, Resetting..

Dare I suggest a motherboard problem that might be best handled at the Cardiff level?
by danbeaver
Fri Aug 21, 2015 7:58 am
Forum: Platform: AmigaOne X1000
Topic: Black screen after msi Radeon R9 270x installed
Replies: 4
Views: 3602

Re: Black screen after msi Radeon R9 270x installed

Does it have two monitor outputs and have you tried them both?
by danbeaver
Thu Jul 23, 2015 11:52 pm
Forum: Platform: AmigaOne X1000
Topic: For Sale: AmigaOne X1000 (USA only, maybe Canada too)
Replies: 3
Views: 4830

Re: For Sale: AmigaOne X1000 (USA only, maybe Canada too)

You are in the AmigaOS support forum.
by danbeaver
Sun May 24, 2015 12:37 am
Forum: Platform: Classic
Topic: Alfa Quatro Buffered IDE?
Replies: 6
Views: 8806

Re: Alfa Quatro Buffered IDE?

The IDE interface on the A1200 is more basic than that of the A4000D/T; you will likely have better luck using one of the Buffered interfaces meant for the A1200
by danbeaver
Fri May 22, 2015 12:47 pm
Forum: Platform: AmigaOne X1000
Topic: Annoying sound before AmigaOS4.1FE tiltle screen.
Replies: 13
Views: 6124

Re: Annoying sound before AmigaOS4.1FE tiltle screen.

I suppose you can do what ever you want.
by danbeaver
Thu May 21, 2015 2:23 am
Forum: Platform: AmigaOne X1000
Topic: Annoying sound before AmigaOS4.1FE tiltle screen.
Replies: 13
Views: 6124

Re: Annoying sound before AmigaOS4.1FE tiltle screen.

The OS needs to load its kernel from what is specified in the CFE, then the boot partition with the highest priority is used. You can tell the CFE to look elsewhere for the kernal by editing the Menu, and then (if desired) you can leave your older HDD on port 0 and boot both the kernel and OS from t...
by danbeaver
Sun May 17, 2015 12:48 am
Forum: Platform: Classic
Topic: Alfa Quatro Buffered IDE?
Replies: 6
Views: 8806

Re: Alfa Quatro Buffered IDE?

That is not buffered (two diodes do not make a buffer), it simply allows 2 devices per channel on an IDE controller. It does work on my Amiga A4000T, although the OS seems to ignore it on occasion. I tell the OS that it is there during setup as it behaves like an IDEFix device (IDEFix software is re...
by danbeaver
Mon May 04, 2015 6:34 am
Forum: Platform: AmigaOne X1000 - Linux Only
Topic: VisionTek Radeon™ 7750 SFF 1GB x16 PCIe Graphics Card (90054
Replies: 4
Views: 3971

Re: VisionTek Radeon™ 7750 SFF 1GB x16 PCIe Graphics Card (9

Sorry, that didn't work; it still starts out on the DVI port in the early boot and then after the Ubuntu "splash screen" dots, switches to the HDMI. Both go into a MonoPrice HDMI switch box and I just switch between the two with a remote -- so not too much of problem. Just strikes me as odd behavior.