Enhancer Upgrade with Radeon RX560/ x5000

AmigaOne X5000 platform specific issues.

Enhancer Upgrade with Radeon RX560/ x5000

Postby cpaek72 » Fri Nov 16, 2018 3:16 am

Just installed the new enhancer update and had a Radeon RX560 already in the house and tried installing it and right after you see the x5000 boot up screen, the screen wipes to a white screen and hangs.

Anyone update to the new Enhancer and try out any of the AMD cards supported? Any help would be appreciated. Do I have to update the bios? or will the new drivers from the enhancer update take care of everything. By the way my RX560 is not the D variant and that could be the reason why it's not working. Just wanted to see if anyone else had experience with the updater and the Polaris cards.

Charles
cpaek72
 
Posts: 4
Joined: Mon Jul 17, 2017 11:06 pm

Re: Enhancer Upgrade with Radeon RX560/ x5000

Postby Tijatjj » Thu Nov 22, 2018 5:47 pm

Yes I did also tried reboot 2x same thing.shutdown for a few minutes then I hit the enter button to go to options for os systems and it booted from there ok.Another gentleman noticed that when the boing ball shoots the red laser to the x5000 symbol it is slower and he is right .
Tijatjj
 
Posts: 14
Joined: Tue Sep 04, 2018 5:12 am

Re: Enhancer Upgrade with Radeon RX560/ x5000

Postby Tijatjj » Thu Nov 22, 2018 9:28 pm

Update just did reinstall ok now but splash screen still looks little slow
Tijatjj
 
Posts: 14
Joined: Tue Sep 04, 2018 5:12 am

Re: Enhancer Upgrade with Radeon RX560/ x5000

Postby AlicePPC » Fri Nov 23, 2018 1:51 pm

have you added the following line to your SYS:Kickstart\Kicklayout file?

MODULE Kickstart/RadeonRX.chip
User avatar
AlicePPC
Beta Tester
Beta Tester
 
Posts: 38
Joined: Wed Jun 19, 2013 12:04 pm
Location: Asturias-Spain

Re: Enhancer Upgrade with Radeon RX560/ x5000

Postby Tijatjj » Mon Nov 26, 2018 5:59 pm

No but I’ll try it .do I do that from Cli thanks
Tijatjj
 
Posts: 14
Joined: Tue Sep 04, 2018 5:12 am

Re: Enhancer Upgrade with Radeon RX560/ x5000

Postby Raziel » Mon Nov 26, 2018 6:07 pm

Tijatjj wrote:No but I’ll try it .do I do that from Cli thanks


1) Open Notepad/MultiEdit
2) Open file --> browse to "SYS:Kickstart/Kicklayout"
Make a backup of this file, save it as "Kicklayout_original" or something
3) Find the line "MODULE Kickstart/RadeonHD.chip"
4) Insert the line "MODULE Kickstart/RadeonRX.chip"
5) Save the file as "Kicklayout"

Reboot
If slaughterhouses had glass walls, everyone would be a vegetarian. ~ Sir Paul McCartney
-
Did everything just taste purple for a second? ~ Philip J. Fry
-
Ain't got no cash, ain't got no style, ladies vomit when I smile. ~ Dr. John Zoidberg
User avatar
Raziel
 
Posts: 865
Joined: Sat Jun 18, 2011 5:00 pm
Location: A haunted Castle somewhere in the Bavarian Mountains

Re: Enhancer Upgrade with Radeon RX560/ x5000

Postby amigakit » Fri Nov 30, 2018 2:01 pm

Customer Help & Support: http://www.amigakit.com/help

www.amigakit.com Amiga Computer Store
amigakit
AmigaKit
AmigaKit
 
Posts: 294
Joined: Tue Mar 15, 2011 12:31 am


Return to Platform: AmigaOne X5000

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron