set up to read floppies on X1000?

AmigaOne X1000 platform specific issues.

Re: set up to read floppies on X1000?

Postby zappa2009 » Sat May 25, 2013 7:21 pm

No an Amiga-Driver ;)
X1000 RadeonHD5450 4GB (2x2GB) DDR2-PC2-8500 Kingston HyperX 5-5-5-5-15 OS4.1.6 & Lubuntu13.04/mintppc11 with Kernel 3.8.7/3.9
User avatar
zappa2009
 
Posts: 230
Joined: Tue Jun 21, 2011 1:17 pm

Re: set up to read floppies on X1000?

Postby nbache » Sat May 25, 2013 8:31 pm

zappa2009 wrote:The MK3 works. AmigaONE-XE and X1000.
Can read from Floppies with the aktual Driver.
Great, thanks, I'll go ahead and try that then (when i get time ;-)).
But dont kill your orginals just read and not write.
Of course. I don't intend to write at all, I merely want to try saving as much as possible of the content of my old diskettes before they become completely unreadable.

Best regards,

Niels
User avatar
nbache
Beta Tester
Beta Tester
 
Posts: 1387
Joined: Mon Dec 20, 2010 8:25 pm
Location: Copenhagen, Denmark

Re: set up to read floppies on X1000?

Postby zappa2009 » Sun May 26, 2013 11:42 pm

On some old Disks i get still Read-errors but my A500 and A1200 read it without any Fail.
Dont know why. Maybe my older Disks are at the End of there Life.
For Read Old Disk I use my A1200 with a Network-Card sending all Data to my X1000s-USB-Stick ;)
But the orginal-Joystickports on the Catweasel are really good for E-UAE.
X1000 RadeonHD5450 4GB (2x2GB) DDR2-PC2-8500 Kingston HyperX 5-5-5-5-15 OS4.1.6 & Lubuntu13.04/mintppc11 with Kernel 3.8.7/3.9
User avatar
zappa2009
 
Posts: 230
Joined: Tue Jun 21, 2011 1:17 pm

Re: set up to read floppies on X1000?

Postby nbache » Mon May 27, 2013 12:04 am

zappa2009 wrote:On some old Disks i get still Read-errors but my A500 and A1200 read it without any Fail.
Dont know why. Maybe my older Disks are at the End of there Life.
It could also be because the floppy drive you use with the CatWeasel is slightly differently aligned than the drives in your Classic machines.

Best regards,

Niels
User avatar
nbache
Beta Tester
Beta Tester
 
Posts: 1387
Joined: Mon Dec 20, 2010 8:25 pm
Location: Copenhagen, Denmark

Re: set up to read floppies on X1000?

Postby zappa2009 » Mon May 27, 2013 11:41 am

Yep it could be.
Or i try it with a Amiga-Drive & the CatweaselMK3.

But the Mainreason is use Joysticks and SID withit ;)
X1000 RadeonHD5450 4GB (2x2GB) DDR2-PC2-8500 Kingston HyperX 5-5-5-5-15 OS4.1.6 & Lubuntu13.04/mintppc11 with Kernel 3.8.7/3.9
User avatar
zappa2009
 
Posts: 230
Joined: Tue Jun 21, 2011 1:17 pm

Previous

Return to Platform: AmigaOne X1000

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest