[SOLVED] X1000 : graphical glitches with HD5450

AmigaOne X1000 platform specific issues.

Re: X1000 : graphical glitches with HD5450

Postby zzd10h » Sat Nov 17, 2012 9:55 am

Thank nbache for your test,
I reupload a new picture

http://zzd10h.amiga-ng.org/X1000/Glitches_TuneNet.jpg

showing

1) TuneNet problem : Notice the half displayed Fast Forward button

2) AmiPDF problem : 2 AmiPDF windows opened,
-in the background the buttons are OK, (edit : no, the Select button is bad)
-in the foreground the Print,zoom, last and first page are bad displayed.

If it was a palette problem, all the same buttons will be bad, no ?

I understand easily that Amigakit can't test all the programs (and many times in this cases are neccessarily to discover this problem).
http://apps.amistore.net/zTools
X1000 - AmigaOS 4.1.6 / 4.1 FE
zzd10h
 
Posts: 546
Joined: Sun Sep 16, 2012 6:40 am
Location: France

Re: X1000 : graphical glitches with HD5450

Postby sundown » Sat Nov 17, 2012 8:38 pm

zzd10h wrote:I reupload a new picture

It would help if you go into GUI Prefs, effects & turn off "window transparency, all 3 sliders. Hard to tell/see what you're fighting, could be something other then your gfx card.

Ken
X1000 - Antec Solo case, 4GB DDR2 mem, XFX R9 270 gfx card, Plextor DVD, 2 Samsung 1TB F3 HDD, RTL-8139 network card, Cooler Master Silent Pro 600W PSU
User avatar
sundown
Beta Tester
Beta Tester
 
Posts: 464
Joined: Mon Dec 20, 2010 11:38 pm
Location: California, USA

Re: X1000 : graphical glitches with HD5450

Postby zzd10h » Sat Nov 17, 2012 10:44 pm

Hi,
I have tried this but without success, same problem
I have tried to disable transparency with and without 3D acceleration.
Of course, between each test, I have rebooted the x1000.

See grab :
http://zzd10h.amiga-ng.org/X1000/Glitches_GUI.jpg

Thank for the suggestion
http://apps.amistore.net/zTools
X1000 - AmigaOS 4.1.6 / 4.1 FE
zzd10h
 
Posts: 546
Joined: Sun Sep 16, 2012 6:40 am
Location: France

Re: X1000 : graphical glitches with HD5450

Postby Deniil » Tue Nov 20, 2012 12:29 pm

I'd like to add that I also have gfx glitches, but with my HD6570 card. My problem is disappearing or partially drawn drop-shadows around windows. Sometime drop-shadows are drawn correctly, but sometimes they are only draw at the corners and sometimes they just disappear from a random window while doing something in another window. Never saw this with the R9250 on the XE.
Deniil
 
Posts: 108
Joined: Mon Jul 11, 2011 7:59 pm

Re: X1000 : graphical glitches with HD5450

Postby TearsOfMe » Tue Nov 20, 2012 5:49 pm

Hi all.

I have here similar glitches with my X1000
and a 5450.
On a AmigaOne500 with this card there are the
same glitches.

Workbench2.jpg
Screenshot from the glitches
(176.96 KiB) Downloaded 2039 times


Tears
TearsOfMe
 
Posts: 26
Joined: Sat Jul 07, 2012 6:34 pm
Location: Westerwald (Germany)

Re: X1000 : graphical glitches with HD5450

Postby zzd10h » Tue Nov 20, 2012 7:03 pm

Interresting, I'm not alone ;)

Do you have problem, too, with Dopus, Ranger, window's shadow, amiPDF... ?

Therefore
1) we 2 have no luck with bad 5450
2) our cards a little bit different than Hans, nbache and Trevor ones
3) our x1000 are different than betatester
4) the drivers in particular situations have a little problem
http://apps.amistore.net/zTools
X1000 - AmigaOS 4.1.6 / 4.1 FE
zzd10h
 
Posts: 546
Joined: Sun Sep 16, 2012 6:40 am
Location: France

Re: X1000 : graphical glitches with HD5450

Postby TearsOfMe » Tue Nov 20, 2012 9:18 pm

@zzd10h
Must take a look into it.
Dopus i can say has no problems.
Filer shows the most problems with the icons on the top.
Trained my memory a little to find always the right click. :D

I tested earlier the Radeon HD4650 from my sold AmigaOne500 in the X1000
and vice versa the 5450 in the AmigaOne500. The glitches was also
on the AmigaOne500 so not specific X1000 problem i guess.
With the 4650 there are on both machines no glitches.
Tears
TearsOfMe
 
Posts: 26
Joined: Sat Jul 07, 2012 6:34 pm
Location: Westerwald (Germany)

Re: X1000 : graphical glitches with HD5450

Postby trevordick » Wed Nov 21, 2012 4:58 am

TearsOfMe wrote:@zzd10h
I tested earlier the Radeon HD4650 from my sold AmigaOne500 in the X1000 and vice versa the 5450 in the AmigaOne500. The glitches was also on the AmigaOne500 so not specific X1000 problem i guess.
With the 4650 there are on both machines no glitches. Tears

Thanks for the information, I will pass this on to the developers.

Trevor
I'm just Breezin'
User avatar
trevordick
A-Eon Technology
A-Eon Technology
 
Posts: 1380
Joined: Mon Dec 20, 2010 2:28 pm

Re: X1000 : graphical glitches with HD5450

Postby zzd10h » Wed Nov 21, 2012 9:16 am

@TearsOfMe:
The problem on Dopus is just the little arrows, near the center at bottom of lister.
These arrows are half drawed, not a big problem.
It's must be hard to use filer and dangerous, no ? Oups, this button was "Delete" :)

@trevor
Thank you.
http://apps.amistore.net/zTools
X1000 - AmigaOS 4.1.6 / 4.1 FE
zzd10h
 
Posts: 546
Joined: Sun Sep 16, 2012 6:40 am
Location: France

Re: X1000 : graphical glitches with HD5450

Postby TearsOfMe » Wed Nov 21, 2012 5:15 pm

@zzd10h
Ok i have looked at DOpus and the arrows are not correct drawed.

Mostly i use the user buttons in filer and for other stuff DOpus.
Hope the bounty for Magellan will soon reached. Miss it much.

@trevor
Thank you also.

Tears
TearsOfMe
 
Posts: 26
Joined: Sat Jul 07, 2012 6:34 pm
Location: Westerwald (Germany)

PreviousNext

Return to Platform: AmigaOne X1000

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests