USB mouse/kb troubles on sam460

This forum is for all AmigaOne 500, Sam440 and Sam460 specific issues.

USB mouse/kb troubles on sam460

Postby metalheart » Sun Mar 04, 2012 10:41 am

Hi all,

I'm having some problems regarding my sam460 amd USB 2.

My keyboard and mouse (doesnt matter wether it is a USB, PS2 via a convertor, wireless or with a cord or whatever,I tried several solutions) work fine with update 2, but cease tp function with update 3 / 4.
I commented out the ehci part, then the mouse/kb work fine, but ofcourse USB 2 is gone.

Also I tried to comment out the bootmouse/kb but that doest help.

Please advice what to do... I understood that it should work as several sam owners dont have any problems at all.

Thank you.
metalheart
 
Posts: 15
Joined: Sat Mar 03, 2012 6:51 pm

Re: USB mouse/kb troubles on sam460

Postby Spectre660 » Sun Mar 04, 2012 3:21 pm

Have you been able to try another PSU or more load as suggested by mx3 on AmigaWorld ?

mx3 wrote:Most of the USB related problem on Sam460ex boards are due a not good enough PSU, the board drain very low power and not all PSU can supply a stable voltage with such a little load. If you happen to have another PSU, please try with it, or in alternative, attach some more load to the PSU, such as another HD or similar device.
.
Spectre660
 
Posts: 1489
Joined: Sat Jun 18, 2011 3:16 pm
Location: Montserrat

Re: USB mouse/kb troubles on sam460

Postby metalheart » Sun Mar 04, 2012 10:23 pm

No, I havent tried that yet, I need to try and find one first.

I still have difficulty believing that the only thing having troubles with a 'unstable at low power comsumption PSU' is the USB 2 port.

But anyway, I will try that.

How much load do I need to try to get enough power consumption with my current PSU ?

I already have a 460 GFX card, a sii3114 SATA card, a large HD, a DVDRW and a large USB external HD (without external power suply, it draws all power from the USB bus)

Thanks,

Martin

ps, the reason I'm posting here is that people keep telling me to post my sam troubles at this forum, as more sam users and developers are vistiting and monitoring this forums. Ans not that I dont believe or anything anyone at AW, everyone there is very helpfull :-)
metalheart
 
Posts: 15
Joined: Sat Mar 03, 2012 6:51 pm

Re: USB mouse/kb troubles on sam460

Postby mechanic » Sun Mar 04, 2012 11:28 pm

With only your M&Kbd plugged in at boot, could you post your RAM:T/usb.log here.
Hidden Text - Click to Show :
I: | ==========
I: | USB System Software Task started
I: | Starting HCDs...
I: New Fkt | Fkt 0x5FF8AA00 at level -1
I: New Fkt | Fkt 0x5FF8AAA0 at level 0
I: New Fkt | Fkt 0x5FF8AB40 at level -1
I: New Fkt | Fkt 0x5FF8ABE0 at level 0
I: New Fkt | Fkt 0x5FF8AC80 at level -1
I: New Fkt | Fkt 0x5FF8AD20 at level 0
I: | ...HCDs started.
I: Init Fkt | Fkt 0x5FF8AAA0 is {Vendor: 0x0000, Product: 0x0000, Class: 09.00}
I: Init Fkt | Fkt 0x5FF8ABE0 is {Vendor: 0x0000, Product: 0x0000, Class: 09.00}
I: Init Fkt | Fkt 0x5FF8AD20 is {Vendor: 0x0000, Product: 0x0000, Class: 09.00}
I: Init Fkt | Fkt 0x5FF8AAA0 initialized
I: Init Fkt | Fkt 0x5FF8ABE0 initialized
I: Init Fkt | Fkt 0x5FF8AD20 initialized
I: HUB | Hub "Rear Roothub (ohci.usbhcd/0)" has TT thinktime of 8 full speed bittimes and protocol 0
I: HUB | Hub "Front Roothub (ohci.usbhcd/1)" has TT thinktime of 8 full speed bittimes and protocol 0
I: HUB | Hub "Rear Roothub (ehci.usbhcd/0)" has TT thinktime of 8 full speed bittimes and protocol 0
I: HUB | All ports are empty
I: HUB | All ports are empty
I: EHCI | Device at port 3 is a lowspeed device. Giving up ownership.
I: HUB | All ports are empty
I: Sys_EndInitialAttachmentPhase | Initial USB Attachment Phase terminated
I: HUB | Device found on port 2 of hub "Front Roothub (ohci.usbhcd/1)".
I: Hub port | Device at port 2 of hub "Front Roothub (ohci.usbhcd/1)" is low-speed.
I: New Fkt | Fkt 0x5FDA4010 at level 1
I: HUB | Device on hub port 2 successfully added.
I: Init Fkt | Fkt 0x5FDA4010 is {Vendor: 0x04F3, Product: 0x01A4, Class: 00.00}
I: Init Fkt | Fkt 0x5FDA4010 initialized
I: | USB System Software Process started.
I: | Reading FD descriptors...
I: | ...FD infos read
I: Rebind FD | Weak FD "bootkeyboard.usbfd" for Ifc 0x5FE50C90 is being preempted.
I: Rebind FD | Weak FD "bootmouse.usbfd" for Ifc 0x5FE50D10 is being preempted.
I: | Starting HCDs...
I: | ...HCDs started.
I: Sys_EndInitialAttachmentPhase | Initial USB Attachment Phase terminated
I: | USB stack fullbooted
I: HID driver | USB Interface bound
I: HID driver | USB Interface bound


Use the 'hidden' function in the reply section and just paste between the brackets.
A-Eon A1X1000
User avatar
mechanic
 
Posts: 495
Joined: Sat Jun 25, 2011 10:22 pm

Re: USB mouse/kb troubles on sam460

Postby metalheart » Mon Mar 05, 2012 6:05 pm

Here you go.... :-)

Ofcourse this is with EHCI commented out, as I cant do anything when enabled :-(


I: [17:15:59] USB stack | | ==========
I: [17:15:59] USB stack | | USB System Software Task started
I: [17:15:59] USB stack | | Starting HCDs...
I: [17:16:00] USB stack | New Fkt | Fkt 0x5FE0A150 at level -1
I: [17:16:00] USB stack | New Fkt | Fkt 0x5FE0A1F0 at level 0
I: [17:16:00] USB stack | | ...HCDs started.
I: [17:16:00] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A1F0 is {Vendor: 0x0000, Product: 0x0000, Class: 09.00}
I: [17:16:00] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A1F0 initialized
I: [17:16:00] hub.usbfd | HUB | Hub "Rear Roothub (ohci.usbhcd/0)" has TT thinktime of 8 full speed bittimes and protocol 0
I: [17:16:00] hub.usbfd | HUB | Device found on port 1 of hub "Rear Roothub (ohci.usbhcd/0)".
I: [17:16:00] hub.usbfd | Hub port | Device at port 1 of hub "Rear Roothub (ohci.usbhcd/0)" is full-speed.
I: [17:16:00] USB stack | New Fkt | Fkt 0x5FE0A330 at level 1
I: [17:16:00] hub.usbfd | HUB | Device on hub port 1 successfully added.
I: [17:16:00] hub.usbfd | HUB | Driver Running
I: [17:16:00] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A330 is {Vendor: 0x0424, Product: 0x2517, Class: 09.00}
I: [17:16:00] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A330 initialized
I: [17:16:00] hub.usbfd | HUB | Hub "" has TT thinktime of 8 full speed bittimes and protocol 0
I: [17:16:01] hub.usbfd | HUB | Device found on port 1 of hub "".
I: [17:16:01] hub.usbfd | Hub port | Device at port 1 of hub "" is low-speed.
I: [17:16:01] USB stack | New Fkt | Fkt 0x5FE0A470 at level 2
I: [17:16:01] hub.usbfd | HUB | Device on hub port 1 successfully added.
I: [17:16:01] hub.usbfd | HUB | Device found on port 7 of hub "".
I: [17:16:01] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A470 is {Vendor: 0x0A81, Product: 0x0205, Class: 00.00}
I: [17:16:01] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A470 initialized
I: [17:16:01] hub.usbfd | Hub port | Device at port 7 of hub "" is full-speed.
I: [17:16:01] USB stack | New Fkt | Fkt 0x5FE0A510 at level 2
I: [17:16:01] hub.usbfd | HUB | Device on hub port 7 successfully added.
I: [17:16:01] hub.usbfd | HUB | Driver Running
I: [17:16:01] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A510 is {Vendor: 0x0424, Product: 0x2240, Class: 00.00}
I: [17:16:01] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A510 initialized
I: [17:16:02] MassStorage Device Task | Massstorage | Lun 0 has device type 0x00 (Direct access) and is removable
I: [17:16:02] MassStorage Device Task | Sys_EndInitialAttachmentPhase | Initial USB Attachment Phase terminated
I: [17:16:11] USB stack Process | | USB System Software Process started.
I: [17:16:11] USB stack Process | | Reading FD descriptors...
I: [17:16:11] USB stack Process | | ...FD infos read
I: [17:16:11] USB stack Process | Rebind FD | Weak FD "bootkeyboard.usbfd" for Ifc 0x5FE41B10 is being preempted.
I: [17:16:11] USB stack Process | Rebind FD | Weak FD "bootmouse.usbfd" for Ifc 0x5FE41B90 is being preempted.
I: [17:16:11] USB stack Process | | Starting HCDs...
I: [17:16:11] USB stack Process | | ...HCDs started.
I: [17:16:11] USB stack Process | Sys_EndInitialAttachmentPhase | Initial USB Attachment Phase terminated
I: [17:16:11] USB stack Process | | USB stack fullbooted
I: [17:16:11] hid.usbfd | HID driver | USB Interface bound
I: [17:16:11] hid.usbfd | HID driver | USB Interface bound
metalheart
 
Posts: 15
Joined: Sat Mar 03, 2012 6:51 pm

Re: USB mouse/kb troubles on sam460

Postby mechanic » Mon Mar 05, 2012 10:39 pm

As a test try unplugging all USB2 type stuff, enable ehci, cold boot, then plug in
memory/USB2 type stuff. I don't think the ehci driver likes (Direct Access) things
on initial boot.?????

Also, just to get this puppy walking, you might wish to try SFS00 on all your
partitions and keep them under 10G. More and larger can be added later
once the wrinkles are ironed out. That way, if it is a large partition size that
is causing problems, or JXFS then you would know for sure.
A-Eon A1X1000
User avatar
mechanic
 
Posts: 495
Joined: Sat Jun 25, 2011 10:22 pm

Re: USB mouse/kb troubles on sam460

Postby metalheart » Tue Mar 06, 2012 5:38 pm

So booting without kb/mouse atached, and when fully booted plug them in ?

I've booted from update 2 CD, and copying/mving files seems fine now...

Shall I try and get a USB log file with EHCI enabled ?

Must put a copy command in userstartup though, to copy the log file to HD to be able to acces it later....

Thanks,
metalheart
 
Posts: 15
Joined: Sat Mar 03, 2012 6:51 pm

Re: USB mouse/kb troubles on sam460

Postby mechanic » Tue Mar 06, 2012 6:44 pm

Yes, enable EHCI and cold boot with nothing plugged in.
Then plugin M&Kbd and look at USB log. It should only be a little longer then the
one you posted here.

Try moving files around the HD, DVD etc.
Then plug some mem stick or something that uses USB2 EHCI and see if the file
copying goes to hell.

Meanwhile I will write up a few observations about my 440ep and ehci.

P.S. If you highlight an area of your reply and click the 'hidden' button at the top
it won't fill the displayed page. Keeps things neat.

P.S.S. I do believe it was update 3 that introduced EHCI.

EDIT: Added hidden part below.
Hidden Text - Click to Show :
Some observations with USB EHCI on 440ep. I will refer to the front
ports, and on my computer case these are top and bottom.

The top port works in UBoot, the bottom not.
Using a wireless Kbd & Mouse, if I leave the receiver in the top port,
plugging in a memory stick in the bottom will kill the mouse & kbd until
I remove and reinsert the receiver.

Cold booting with mouse & Kbd in the bottom port and a memory stick in the
top port, formatted as reported by OS4 FAT2 (Direct access), will generate
a 30k+ error report in usb log and not mount the device in workbench.
If I then R & R the device it mounts proper. This does not occur with only
the OHCI driver active.

In general, if I want to use EHCI the system must be full booted before
plugging in a USB2 device.

It's almost as if it is trying to read the device before it is fully active.
Kind of like trying to boot off a harddrive while it is still spinning up.

--------------------------------------------------------------------------

A word on the rear port farthest away from the board.
With a USB powered 1.1 four port hub plugged in.

With ports 1 and 2 having mem stick and port 4 (or 3) used by wireless keyboard,
pushing the case reset button turns off the hubs LEDs for ports 3 & 4 only (no
matter how long the reset in held in) and requires the hub to be recycled after
boot to recognize it and the devices.
A-Eon A1X1000
User avatar
mechanic
 
Posts: 495
Joined: Sat Jun 25, 2011 10:22 pm

Re: USB mouse/kb troubles on sam460

Postby metalheart » Tue Mar 06, 2012 8:23 pm

Well, I think we are getting somewhere....

updated to update 3, rebooted with original mouse-kb setup, kb and mouse did NOT work

Hidden Text - Click to Show :
-------------
I: [19:12:50] USB stack | | ==========
I: [19:12:50] USB stack | | USB System Software Task started
I: [19:12:50] USB stack | | Starting HCDs...
E: [19:12:51] USB stack | New Fkt | fkt: 0x5FE0A1F0 = Level -1
E: [19:12:51] USB stack | New Fkt | fkt: 0x5FE0A290 = Level 0
I: [19:12:51] EHCI Controller Task Unit 0 | EHCI | Another driver seems to use the PPC460ex USB hardware. Sending shut down notification.
W: [19:12:51] OHCI Controller Task Unit 0 | OHCI | Received request to shutdown unit 0.
W: [19:12:51] OHCI Controller Task Unit 0 | OHCI | Releasing lock for unit 0.
I: [19:12:51] EHCI Controller Task Unit 0 | EHCI | Successfully locked PPC460ex USB hardware.
E: [19:12:51] USB stack | New Fkt | fkt: 0x5FE0A330 = Level -1
E: [19:12:51] USB stack | New Fkt | fkt: 0x5FE0A3D0 = Level 0
I: [19:12:51] USB stack | | ...HCDs started.
I: [19:12:51] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A290 is {Vendor: 0x0000, Product: 0x0000, Class: 09.00}
I: [19:12:51] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A3D0 is {Vendor: 0x0000, Product: 0x0000, Class: 09.00}
I: [19:12:51] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A290 initialized
I: [19:12:51] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A3D0 initialized
I: [19:12:51] hub.usbfd | HUB | Hub "Rear Roothub (ohci.usbhcd/0)" has TT thinktime of 8 full speed bittimes and protocol 0
I: [19:12:51] hub.usbfd | HUB | Hub "Rear Roothub (ehci.usbhcd/0)" has TT thinktime of 8 full speed bittimes and protocol 0
I: [19:12:51] hub.usbfd | HUB | All ports are empty
I: [19:12:51] hub.usbfd | HUB | Device found on port 1 of hub "Rear Roothub (ehci.usbhcd/0)".
I: [19:12:51] hub.usbfd | Hub port | Device at port 1 of hub "Rear Roothub (ehci.usbhcd/0)" is high-speed.
E: [19:12:51] USB stack | New Fkt | fkt: 0x5FE0A5B0 = Level 1
I: [19:12:51] hub.usbfd | HUB | Device on hub port 1 successfully added.
I: [19:12:51] EHCI Controller Task Unit 0 | EHCI | Port 0 is not in reset state.
I: [19:12:51] hub.usbfd | HUB | Driver Running
I: [19:12:51] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A5B0 is {Vendor: 0x0424, Product: 0x2517, Class: 09.00}
I: [19:12:51] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A5B0 initialized
I: [19:12:51] hub.usbfd | HUB | Now configured to use multiple TTs
I: [19:12:51] hub.usbfd | HUB | Hub "" has TT thinktime of 8 full speed bittimes and protocol 2
I: [19:12:52] hub.usbfd | HUB | Device found on port 1 of hub "".
I: [19:12:52] hub.usbfd | Hub port | Device at port 1 of hub "" is low-speed.
E: [19:12:52] USB stack | New Fkt | fkt: 0x5FE0A6F0 = Level 2
I: [19:12:52] hub.usbfd | HUB | Device on hub port 1 successfully added.
I: [19:12:52] hub.usbfd | HUB | Device found on port 7 of hub "".
I: [19:12:52] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A6F0 is {Vendor: 0x0A81, Product: 0x0205, Class: 00.00}
I: [19:12:52] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A6F0 initialized
W: [19:12:52] USB FD fkt start | USBFktGetCfgDescriptors | Error parsing config chain from Fkt 0x5FE0A6F0
E: [19:12:52] USB FD fkt start | USBFktGetCfgDescriptors | Failed to read config from Fkt 0x5FE0A6F0 - error -5
E: [19:12:52] USB FD fkt start | FD launcher | Failed to read CfgDsc
I: [19:12:52] hub.usbfd | Hub port | Device at port 7 of hub "" is high-speed.
E: [19:12:52] USB stack | New Fkt | fkt: 0x5FE0A790 = Level 2
I: [19:12:52] hub.usbfd | HUB | Device on hub port 7 successfully added.
I: [19:12:52] hub.usbfd | HUB | Driver Running
I: [19:12:52] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A790 is {Vendor: 0x0424, Product: 0x2240, Class: 00.00}
I: [19:12:52] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A790 initialized
I: [19:12:53] MassStorage Device Task | Massstorage | Lun 0 has device type 0x00 (Direct access) and is removable
I: [19:12:54] MassStorage Device Task | Sys_EndInitialAttachmentPhase | Initial USB Attachment Phase terminated
I: [19:13:02] USB stack Process | | USB System Software Process started.
I: [19:13:02] USB stack Process | | Reading FD descriptors...
I: [19:13:02] USB stack Process | | ...FD infos read
I: [19:13:02] USB stack Process | | Starting HCDs...
I: [19:13:02] USB stack Process | | ...HCDs started.
I: [19:13:02] USB stack Process | Sys_EndInitialAttachmentPhase | Initial USB Attachment Phase terminated
I: [19:13:02] USB stack Process | | USB stack fullbooted
---------


Then booted with different mouse-kb (both now USB) plugged in
Hidden Text - Click to Show :
----------------
I: [19:19:14] USB stack | | ==========
I: [19:19:14] USB stack | | USB System Software Task started
I: [19:19:14] USB stack | | Starting HCDs...
E: [19:19:15] USB stack | New Fkt | fkt: 0x5FE0A1F0 = Level -1
E: [19:19:15] USB stack | New Fkt | fkt: 0x5FE0A290 = Level 0
I: [19:19:15] EHCI Controller Task Unit 0 | EHCI | Another driver seems to use the PPC460ex USB hardware. Sending shut down notification.
W: [19:19:15] OHCI Controller Task Unit 0 | OHCI | Received request to shutdown unit 0.
W: [19:19:15] OHCI Controller Task Unit 0 | OHCI | Releasing lock for unit 0.
I: [19:19:15] EHCI Controller Task Unit 0 | EHCI | Successfully locked PPC460ex USB hardware.
E: [19:19:15] USB stack | New Fkt | fkt: 0x5FE0A330 = Level -1
E: [19:19:15] USB stack | New Fkt | fkt: 0x5FE0A3D0 = Level 0
I: [19:19:15] USB stack | | ...HCDs started.
I: [19:19:15] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A290 is {Vendor: 0x0000, Product: 0x0000, Class: 09.00}
I: [19:19:15] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A3D0 is {Vendor: 0x0000, Product: 0x0000, Class: 09.00}
I: [19:19:15] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A290 initialized
I: [19:19:15] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A3D0 initialized
I: [19:19:15] hub.usbfd | HUB | Hub "Rear Roothub (ohci.usbhcd/0)" has TT thinktime of 8 full speed bittimes and protocol 0
I: [19:19:15] hub.usbfd | HUB | Hub "Rear Roothub (ehci.usbhcd/0)" has TT thinktime of 8 full speed bittimes and protocol 0
I: [19:19:15] hub.usbfd | HUB | All ports are empty
I: [19:19:15] hub.usbfd | HUB | Device found on port 1 of hub "Rear Roothub (ehci.usbhcd/0)".
I: [19:19:15] hub.usbfd | Hub port | Device at port 1 of hub "Rear Roothub (ehci.usbhcd/0)" is high-speed.
E: [19:19:15] USB stack | New Fkt | fkt: 0x5FE0A5B0 = Level 1
I: [19:19:15] hub.usbfd | HUB | Device on hub port 1 successfully added.
I: [19:19:15] EHCI Controller Task Unit 0 | EHCI | Port 0 is not in reset state.
I: [19:19:15] hub.usbfd | HUB | Driver Running
I: [19:19:15] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A5B0 is {Vendor: 0x0424, Product: 0x2517, Class: 09.00}
I: [19:19:15] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A5B0 initialized
I: [19:19:15] hub.usbfd | HUB | Now configured to use multiple TTs
I: [19:19:15] hub.usbfd | HUB | Hub "" has TT thinktime of 8 full speed bittimes and protocol 2
I: [19:19:16] hub.usbfd | HUB | Device found on port 1 of hub "".
I: [19:19:16] hub.usbfd | Hub port | Device at port 1 of hub "" is low-speed.
E: [19:19:16] USB stack | New Fkt | fkt: 0x5FE0A6F0 = Level 2
I: [19:19:16] hub.usbfd | HUB | Device on hub port 1 successfully added.
I: [19:19:16] hub.usbfd | HUB | Device found on port 2 of hub "".
I: [19:19:16] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A6F0 is {Vendor: 0x04B3, Product: 0x3025, Class: 00.00}
I: [19:19:16] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A6F0 initialized
I: [19:19:16] hub.usbfd | Hub port | Device at port 2 of hub "" is low-speed.
E: [19:19:16] USB stack | New Fkt | fkt: 0x5FE0A790 = Level 2
I: [19:19:16] hub.usbfd | HUB | Device on hub port 2 successfully added.
I: [19:19:16] hub.usbfd | HUB | Device found on port 7 of hub "".
I: [19:19:16] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A790 is {Vendor: 0x046D, Product: 0xC012, Class: 00.00}
I: [19:19:16] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A790 initialized
I: [19:19:17] hub.usbfd | Hub port | Device at port 7 of hub "" is high-speed.
E: [19:19:17] USB stack | New Fkt | fkt: 0x5FE0A830 = Level 2
I: [19:19:17] hub.usbfd | HUB | Device on hub port 7 successfully added.
I: [19:19:17] hub.usbfd | HUB | Driver Running
I: [19:19:17] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A830 is {Vendor: 0x0424, Product: 0x2240, Class: 00.00}
I: [19:19:17] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A830 initialized
I: [19:19:17] MassStorage Device Task | Massstorage | Lun 0 has device type 0x00 (Direct access) and is removable
I: [19:19:18] MassStorage Device Task | Sys_EndInitialAttachmentPhase | Initial USB Attachment Phase terminated
I: [19:19:26] USB stack Process | | USB System Software Process started.
I: [19:19:26] USB stack Process | | Reading FD descriptors...
I: [19:19:26] USB stack Process | | ...FD infos read
I: [19:19:26] USB stack Process | Rebind FD | Weak FD "bootkeyboard.usbfd" for Ifc 0x5FE41DD0 is being preempted.
I: [19:19:26] USB stack Process | Rebind FD | Weak FD "bootmouse.usbfd" for Ifc 0x5FD5A080 is being preempted.
I: [19:19:26] USB stack Process | | Starting HCDs...
I: [19:19:26] USB stack Process | | ...HCDs started.
I: [19:19:26] USB stack Process | Sys_EndInitialAttachmentPhase | Initial USB Attachment Phase terminated
I: [19:19:26] USB stack Process | | USB stack fullbooted
E: [19:19:26] hid.usbfd | HID driver | Setup error: Error reading HID Report Descriptor (-33)

I: [19:19:26] hid.usbfd | HID driver | Failed to load ReportDescriptor
E: [19:19:26] hid.usbfd | HID driver | Interface binding failed. Error -33
---------------------


They both WORKED ! :-)

Then removed both and rebooted with noting on the USB ports
Hidden Text - Click to Show :
-------------------
I: [19:21:40] USB stack | | ==========
I: [19:21:40] USB stack | | USB System Software Task started
I: [19:21:40] USB stack | | Starting HCDs...
E: [19:21:41] USB stack | New Fkt | fkt: 0x5FE0A1F0 = Level -1
E: [19:21:41] USB stack | New Fkt | fkt: 0x5FE0A290 = Level 0
I: [19:21:41] EHCI Controller Task Unit 0 | EHCI | Another driver seems to use the PPC460ex USB hardware. Sending shut down notification.
W: [19:21:41] OHCI Controller Task Unit 0 | OHCI | Received request to shutdown unit 0.
W: [19:21:41] OHCI Controller Task Unit 0 | OHCI | Releasing lock for unit 0.
I: [19:21:41] EHCI Controller Task Unit 0 | EHCI | Successfully locked PPC460ex USB hardware.
E: [19:21:41] USB stack | New Fkt | fkt: 0x5FE0A330 = Level -1
E: [19:21:41] USB stack | New Fkt | fkt: 0x5FE0A3D0 = Level 0
I: [19:21:41] USB stack | | ...HCDs started.
I: [19:21:41] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A290 is {Vendor: 0x0000, Product: 0x0000, Class: 09.00}
I: [19:21:41] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A3D0 is {Vendor: 0x0000, Product: 0x0000, Class: 09.00}
I: [19:21:41] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A290 initialized
I: [19:21:41] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A3D0 initialized
I: [19:21:41] hub.usbfd | HUB | Hub "Rear Roothub (ohci.usbhcd/0)" has TT thinktime of 8 full speed bittimes and protocol 0
I: [19:21:41] hub.usbfd | HUB | Hub "Rear Roothub (ehci.usbhcd/0)" has TT thinktime of 8 full speed bittimes and protocol 0
I: [19:21:41] hub.usbfd | HUB | All ports are empty
I: [19:21:41] hub.usbfd | HUB | Device found on port 1 of hub "Rear Roothub (ehci.usbhcd/0)".
I: [19:21:41] hub.usbfd | Hub port | Device at port 1 of hub "Rear Roothub (ehci.usbhcd/0)" is high-speed.
E: [19:21:41] USB stack | New Fkt | fkt: 0x5FE0A5B0 = Level 1
I: [19:21:41] hub.usbfd | HUB | Device on hub port 1 successfully added.
I: [19:21:41] EHCI Controller Task Unit 0 | EHCI | Port 0 is not in reset state.
I: [19:21:41] hub.usbfd | HUB | Driver Running
I: [19:21:41] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A5B0 is {Vendor: 0x0424, Product: 0x2517, Class: 09.00}
I: [19:21:41] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A5B0 initialized
I: [19:21:41] hub.usbfd | HUB | Now configured to use multiple TTs
I: [19:21:41] hub.usbfd | HUB | Hub "" has TT thinktime of 8 full speed bittimes and protocol 2
I: [19:21:42] hub.usbfd | HUB | Device found on port 7 of hub "".
I: [19:21:42] hub.usbfd | Hub port | Device at port 7 of hub "" is high-speed.
E: [19:21:42] USB stack | New Fkt | fkt: 0x5FE0A6F0 = Level 2
I: [19:21:42] hub.usbfd | HUB | Device on hub port 7 successfully added.
I: [19:21:42] hub.usbfd | HUB | Driver Running
I: [19:21:42] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A6F0 is {Vendor: 0x0424, Product: 0x2240, Class: 00.00}
I: [19:21:42] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A6F0 initialized
I: [19:21:42] MassStorage Device Task | Massstorage | Lun 0 has device type 0x00 (Direct access) and is removable
I: [19:21:43] MassStorage Device Task | Sys_EndInitialAttachmentPhase | Initial USB Attachment Phase terminated
I: [19:21:52] USB stack Process | | USB System Software Process started.
I: [19:21:52] USB stack Process | | Reading FD descriptors...
I: [19:21:52] USB stack Process | | ...FD infos read
I: [19:21:52] USB stack Process | | Starting HCDs...
I: [19:21:52] USB stack Process | | ...HCDs started.
I: [19:21:52] USB stack Process | Sys_EndInitialAttachmentPhase | Initial USB Attachment Phase terminated
I: [19:21:52] USB stack Process | | USB stack fullbooted
-----------------


Then plugged USB kb and mouse in while running OS4, they where recognised and they worked both
Hidden Text - Click to Show :
-------------
I: [19:21:40] USB stack | | ==========
I: [19:21:40] USB stack | | USB System Software Task started
I: [19:21:40] USB stack | | Starting HCDs...
E: [19:21:41] USB stack | New Fkt | fkt: 0x5FE0A1F0 = Level -1
E: [19:21:41] USB stack | New Fkt | fkt: 0x5FE0A290 = Level 0
I: [19:21:41] EHCI Controller Task Unit 0 | EHCI | Another driver seems to use the PPC460ex USB hardware. Sending shut down notification.
W: [19:21:41] OHCI Controller Task Unit 0 | OHCI | Received request to shutdown unit 0.
W: [19:21:41] OHCI Controller Task Unit 0 | OHCI | Releasing lock for unit 0.
I: [19:21:41] EHCI Controller Task Unit 0 | EHCI | Successfully locked PPC460ex USB hardware.
E: [19:21:41] USB stack | New Fkt | fkt: 0x5FE0A330 = Level -1
E: [19:21:41] USB stack | New Fkt | fkt: 0x5FE0A3D0 = Level 0
I: [19:21:41] USB stack | | ...HCDs started.
I: [19:21:41] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A290 is {Vendor: 0x0000, Product: 0x0000, Class: 09.00}
I: [19:21:41] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A3D0 is {Vendor: 0x0000, Product: 0x0000, Class: 09.00}
I: [19:21:41] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A290 initialized
I: [19:21:41] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A3D0 initialized
I: [19:21:41] hub.usbfd | HUB | Hub "Rear Roothub (ohci.usbhcd/0)" has TT thinktime of 8 full speed bittimes and protocol 0
I: [19:21:41] hub.usbfd | HUB | Hub "Rear Roothub (ehci.usbhcd/0)" has TT thinktime of 8 full speed bittimes and protocol 0
I: [19:21:41] hub.usbfd | HUB | All ports are empty
I: [19:21:41] hub.usbfd | HUB | Device found on port 1 of hub "Rear Roothub (ehci.usbhcd/0)".
I: [19:21:41] hub.usbfd | Hub port | Device at port 1 of hub "Rear Roothub (ehci.usbhcd/0)" is high-speed.
E: [19:21:41] USB stack | New Fkt | fkt: 0x5FE0A5B0 = Level 1
I: [19:21:41] hub.usbfd | HUB | Device on hub port 1 successfully added.
I: [19:21:41] EHCI Controller Task Unit 0 | EHCI | Port 0 is not in reset state.
I: [19:21:41] hub.usbfd | HUB | Driver Running
I: [19:21:41] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A5B0 is {Vendor: 0x0424, Product: 0x2517, Class: 09.00}
I: [19:21:41] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A5B0 initialized
I: [19:21:41] hub.usbfd | HUB | Now configured to use multiple TTs
I: [19:21:41] hub.usbfd | HUB | Hub "" has TT thinktime of 8 full speed bittimes and protocol 2
I: [19:21:42] hub.usbfd | HUB | Device found on port 7 of hub "".
I: [19:21:42] hub.usbfd | Hub port | Device at port 7 of hub "" is high-speed.
E: [19:21:42] USB stack | New Fkt | fkt: 0x5FE0A6F0 = Level 2
I: [19:21:42] hub.usbfd | HUB | Device on hub port 7 successfully added.
I: [19:21:42] hub.usbfd | HUB | Driver Running
I: [19:21:42] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A6F0 is {Vendor: 0x0424, Product: 0x2240, Class: 00.00}
I: [19:21:42] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x5FE0A6F0 initialized
I: [19:21:42] MassStorage Device Task | Massstorage | Lun 0 has device type 0x00 (Direct access) and is removable
I: [19:21:43] MassStorage Device Task | Sys_EndInitialAttachmentPhase | Initial USB Attachment Phase terminated
I: [19:21:52] USB stack Process | | USB System Software Process started.
I: [19:21:52] USB stack Process | | Reading FD descriptors...
I: [19:21:52] USB stack Process | | ...FD infos read
I: [19:21:52] USB stack Process | | Starting HCDs...
I: [19:21:52] USB stack Process | | ...HCDs started.
I: [19:21:52] USB stack Process | Sys_EndInitialAttachmentPhase | Initial USB Attachment Phase terminated
I: [19:21:52] USB stack Process | | USB stack fullbooted
I: [19:22:05] hub.usbfd | HUB | Device found on port 2 of hub "".
I: [19:22:05] hub.usbfd | Hub port | Device at port 2 of hub "" is low-speed.
E: [19:22:05] USB stack | New Fkt | fkt: 0x52307a10 = Level 2
I: [19:22:05] hub.usbfd | HUB | Device on hub port 2 successfully added.
I: [19:22:06] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x52307A10 is {Vendor: 0x04B3, Product: 0x3025, Class: 00.00}
I: [19:22:06] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x52307A10 initialized
I: [19:22:15] hub.usbfd | HUB | Device found on port 1 of hub "".
I: [19:22:15] hub.usbfd | Hub port | Device at port 1 of hub "" is low-speed.
E: [19:22:15] USB stack | New Fkt | fkt: 0x50e96b40 = Level 2
I: [19:22:15] hub.usbfd | HUB | Device on hub port 1 successfully added.
I: [19:22:15] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x50E96B40 is {Vendor: 0x046D, Product: 0xC012, Class: 00.00}
I: [19:22:15] USB Fkt Init | Init Fkt | Fkt 0x50E96B40 initialized
E: [19:22:15] hid.usbfd | HID driver | Setup error: Error reading HID Report Descriptor (-33)

I: [19:22:15] hid.usbfd | HID driver | Failed to load ReportDescriptor
E: [19:22:15] hid.usbfd | HID driver | Interface binding failed. Error -33
---------------------
metalheart
 
Posts: 15
Joined: Sat Mar 03, 2012 6:51 pm

Re: USB mouse/kb troubles on sam460

Postby mechanic » Tue Mar 06, 2012 8:43 pm

And what of copying files after booting with nothing plugged in?

The parts of your logs where their are double quotes ( "" ) don't seem right. At least I've not seen that
on my 440ep.

I wonder if another 460ex user could compare to their logs? Please.

(Nice trouble shooting :-) )
Last edited by mechanic on Tue Mar 06, 2012 8:55 pm, edited 1 time in total.
A-Eon A1X1000
User avatar
mechanic
 
Posts: 495
Joined: Sat Jun 25, 2011 10:22 pm

Next

Return to Platform: AmigaOne 500 and Sam series

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron