Graphics rendering bug

This forum is for all AmigaOne 500, Sam440 and Sam460 specific issues.

Graphics rendering bug

Postby jostein_aarbakk » Wed Jan 04, 2012 9:46 pm

Description:
----------------
When scrolling a workbench-window (f.ex. MultiView) slowly in either direction, I see a "waving effect" on the screen, going from the top to the bottom.
The same thing happens with games (f.ex. WordMeUpXXL) in windowed mode, when the screen is scrolling.
This bug became present in update 3.

Observations that might help you during bugfixing:
-----------------------------------------------------------------
This happens when composition effects in workbench are enabled (Prefs->GUI, choose subsystem "Effects" and choose the flag "Enable" (Compositing effects)).

When I disable workbench composition effects, the rendering bug is gone.


Thanks in advance.
User avatar
jostein_aarbakk
Beta Tester
Beta Tester
 
Posts: 37
Joined: Fri Aug 05, 2011 12:08 am
Location: Norway

Graphics rendering bug

Postby jostein_aarbakk » Wed Jan 04, 2012 9:48 pm

I forgot to mention details of my system:
o ACube SAM440EP 667MHz (mini-ITX) with 512 MB RAM and onboard Radeon M9 gfx chip.
o Amiga OS4.1 update 4.
User avatar
jostein_aarbakk
Beta Tester
Beta Tester
 
Posts: 37
Joined: Fri Aug 05, 2011 12:08 am
Location: Norway

Re: Graphics rendering bug

Postby m3x » Mon Jan 16, 2012 4:29 pm

This seems to be a problem with low video memory available.
How much free gfx ram do you have?
Max Tretene, ACube Systems Srl - Soft3
User avatar
m3x
AmigaOS Core Developer
AmigaOS Core Developer
 
Posts: 11
Joined: Sat Jun 18, 2011 8:51 pm
Location: Bologna, Italy

Re: Graphics rendering bug

Postby jostein_aarbakk » Sat Jan 21, 2012 12:40 am

m3x wrote:How much free gfx ram do you have?

51 MB
User avatar
jostein_aarbakk
Beta Tester
Beta Tester
 
Posts: 37
Joined: Fri Aug 05, 2011 12:08 am
Location: Norway


Return to Platform: AmigaOne 500 and Sam series

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron