Scanner problems with queue-handler

A forum for Classic Amiga specific support issues.

Scanner problems with queue-handler

Postby Castellen » Tue Jul 09, 2019 10:14 pm

Hi again OS3.1.4 team,
There appears to be an issue with the v45.2 L:queue-handler from OS3.1.4 (no update with 3.1.4.1) and some scanners. Specifically with mustek.device, I've not tried others.

Using a SCSI scanner connected to this A4000T, performing a scan using either FXscan or Betascan, both using Mustek.device 1.0-104 (Jan 28 2001), the scanner starts normally and appears to do its normal thing. At completion of the scan there's always an message "Error in communication" and no scan result.

Restoring the original queue-handler v37.12 from OS3.1, or the unofficial update queue-handler v50.20 from BoingBag3+4, the scan always completes correctly.

Looking at SnoopDOS during a scan with queue-handler v45.2 shows:
Code: Select all
Count Process Name       Action     Target Name                                       Options  Res.
----- ------------       ------     -----------                                       -------  ----
1     Mustek.scsi.device Lock       pipe:                                             Read     Fail
2     Mustek.scsi.device Open       pipe:                                             Modify   Fail
3     Mustek.scsi.device Open       pipe:                                             Write    Fail
4     Mustek.scsi.device Lock       pipe:                                             Read     Fail
5     Mustek.scsi.device Open       pipe:                                             Read     Fail
6     fxSCAN             Open       Main:fxSCAN/GUIpics/Reqs/Exit.gfx                 Read     OK 
7     fxSCAN             Open       Main:fxSCAN/GUIpics/Reqs/Exit.gfx                 Read     OK 



This is the SnoopDOS log with queue-handler v50.20 when it works correctly,
Code: Select all
Count Process Name       Action     Target Name                                       Options  Res.
----- ------------       ------     -----------                                       -------  ----
1     Mustek.scsi.device Lock       pipe:                                             Read     Fail
2     Mustek.scsi.device Open       pipe:                                             Modify   Fail
3     Mustek.scsi.device Open       pipe:                                             Write    OK 
4     Mustek.scsi.device Lock       pipe:                                             Read     Fail
5     Mustek.scsi.device Open       pipe:                                             Read     OK


I don't have any further clues than that. Could you please have a look during the next round of maintenance? The issue is easily reproducible with this setup, so I'm happy to perform any testing as needed to help debug and fix the problem.

Thanks again,
Anthony.
Castellen
 
Posts: 3
Joined: Sun Jul 07, 2019 9:23 pm

Re: Scanner problems with queue-handler

Postby Gulliver » Sun Jul 28, 2019 6:11 am

Hi Anthony,

Unfortunately I don't have the hardware to test this myself. And I doubt other testers have it either.

Since you are open for testing, and have properly reported the "copy" bug, would you be interested in becoming an AmigaOS (68k) beta tester?

PM if you are interested.

Regards,
Ignacio
Gulliver
 
Posts: 24
Joined: Sat Sep 29, 2018 12:29 am

Re: Scanner problems with queue-handler

Postby Castellen » Sun Jul 28, 2019 7:02 am

Thanks for the update on this and the C:copy issue.

Have sent you a PM regarding beta testing.

Anthony.
Castellen
 
Posts: 3
Joined: Sun Jul 07, 2019 9:23 pm

Re: Scanner problems with queue-handler

Postby Gulliver » Sun Jul 28, 2019 12:13 pm

PM replied. :)
Gulliver
 
Posts: 24
Joined: Sat Sep 29, 2018 12:29 am


Return to Platform: Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

cron