Preparing a new HD for installing 0S4.1 FE

A forum for general AmigaOS 4.x support questions that are not platform-specific

Preparing a new HD for installing 0S4.1 FE

Postby JosDuchIt » Fri Aug 18, 2017 3:01 pm

Guidance on this? URL?

When on mediatoolbox you hit install, then on rdb editing install again you are asked to select AmigaOne boot code
= SLB—v2 ?
JosDuchIt
 
Posts: 286
Joined: Sun Jun 26, 2011 6:47 pm

Re: Preparing a new HD for installing 0S4.1 FE

Postby xenic » Fri Aug 18, 2017 4:57 pm

JosDuchIt wrote:Guidance on this? URL?

When on mediatoolbox you hit install, then on rdb editing install again you are asked to select AmigaOne boot code
= SLB—v2 ?


I would also like to know the answer to that for X5000. Some systems have SLB, X1000 has amigaboot.of and I don't see any boot file for X5000.
AmigaOne X1000 with 2GB memory - OS4.1 FE
xenic
 
Posts: 998
Joined: Sun Jun 19, 2011 1:06 am

Re: Preparing a new HD for installing 0S4.1 FE

Postby Spectre660 » Fri Aug 18, 2017 6:23 pm

Yes for Sam440 and Sam460 .

JosDuchIt wrote:Guidance on this? URL?

When on mediatoolbox you hit install, then on rdb editing install again you are asked to select AmigaOne boot code
= SLB—v2 ?
Spectre660
 
Posts: 1260
Joined: Sat Jun 18, 2011 3:16 pm
Location: Montserrat

Re: Preparing a new HD for installing 0S4.1 FE

Postby Spectre660 » Fri Aug 18, 2017 6:24 pm

for X5000 the boot code is on the microsd card .
(X5000 manual page 10)

xenic wrote:
JosDuchIt wrote:Guidance on this? URL?

When on mediatoolbox you hit install, then on rdb editing install again you are asked to select AmigaOne boot code
= SLB—v2 ?


I would also like to know the answer to that for X5000. Some systems have SLB, X1000 has amigaboot.of and I don't see any boot file for X5000.
Spectre660
 
Posts: 1260
Joined: Sat Jun 18, 2011 3:16 pm
Location: Montserrat

Re: Preparing a new HD for installing 0S4.1 FE

Postby xenic » Tue Aug 22, 2017 7:49 pm

Spectre660 wrote:for X5000 the boot code is on the microsd card .
(X5000 manual page 10)

In that case, what do you enter for AmigaOne boot code in the Edit RDB window of MTB??
AmigaOne X1000 with 2GB memory - OS4.1 FE
xenic
 
Posts: 998
Joined: Sun Jun 19, 2011 1:06 am

Re: Preparing a new HD for installing 0S4.1 FE

Postby Spectre660 » Tue Aug 22, 2017 11:53 pm

The X5000 boot drive does not need any "A1 booter "so don't install anything.

xenic wrote:
Spectre660 wrote:for X5000 the boot code is on the microsd card .
(X5000 manual page 10)

In that case, what do you enter for AmigaOne boot code in the Edit RDB window of MTB??
Attachments
Sam460ex.png
Sam460ex
X5000.png
X5000
Spectre660
 
Posts: 1260
Joined: Sat Jun 18, 2011 3:16 pm
Location: Montserrat

Re: Preparing a new HD for installing 0S4.1 FE

Postby tonyw » Wed Aug 23, 2017 12:14 am

xenic wrote:In that case, what do you enter for AmigaOne boot code in the Edit RDB window of MTB??


As Spectre660 said, the SLB was only used on the SEs, XEs, µA1, Sam 440s and 460s. No other platform used it and it's not required in any modern machine.
cheers
tony
User avatar
tonyw
AmigaOS Core Developer
AmigaOS Core Developer
 
Posts: 1223
Joined: Wed Mar 09, 2011 2:36 pm
Location: Sydney, Australia

Re: Preparing a new HD for installing 0S4.1 FE

Postby Elwood » Tue Sep 05, 2017 10:05 pm

JosDuchIt wrote:Guidance on this? URL?

With your OS4 CD, you have an "Installation guide" that explains this, under "Harddisk setup with Media Toolbox". It should explains it for all machines with Uboot.
For machines based on Open Firmware, you may find enough information here: http://www.amedia-computer.com/amiga/do ... nglish.pdf
Philippe "Elwood" Ferrucci
Sam460 owner
AmigaOS 4 betatester
User avatar
Elwood
AmigaOS Core Developer
AmigaOS Core Developer
 
Posts: 62
Joined: Sat Jun 18, 2011 7:57 pm
Location: Lyon, France


Return to General AmigaOS

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests